Als ondernemer zit je doorlopend in een spagaat. Waar ga je alle tijd vandaan halen om aan je bedrijf te werken? Hoe houd je je klanten tevreden? Welke keuzes maak je om je bedrijf uit te bouwen en klanten binnen te halen? Wij kennen een groep van bijna 100 ondernemers die meer tijd hebben om aan hun bedrijf te werken omdat zij het onderhoud van hun website of webshop aan ons hebben uitbesteed. 

Eerder schreven we al een plan van aanpak dat je kunt volgen voor het onderhouden van je website. Uiteraard kun je dit helemaal volgen en dan heb je een goede website die up-to-date is. In deze blog kun je ‘website’ ook vervangen door ‘webshop’, deze heeft namelijk minimaal evenveel onderhoud nodig.

Onze ervaring is dat we klanten met een webshop gemiddeld drie keer meer spreken dan klanten met een website. Vooral omdat een fout na een update in een webshop veel eerder ontdekt wordt, omdat er actief gebruik gemaakt wordt van alle functionaliteiten. Dat is wel de belangrijkste reden in onze ogen.

Een webshop staat eigenlijk ook nooit stil. Er worden producten verkocht, nieuwe producten toegevoegd en functionaliteiten worden toegevoegd. In deze blog geven wij je 7 redenen waarom je het onderhoud zou moeten uitbesteden.

1. Je krijgt meer tijd voor je bedrijf

In de introductie schreven we al dat je als ondernemer structureel tijd tekort komt. Wat wij vaak zien is dat kleinere bedrijven hierdoor in het weekend ook nog ‘even’ de website bij moeten werken, en dan gaat het mis. Wie ga je dan benaderen als je er zelf niet meer uitkomt? Uiteraard kun je uren YouTube-filmpjes bekijken, maar wil je dat? Als de rest van je gezin lekker in de tuin zit en roept wanneer de barbecue aangaat? Stresslevel rood, gegarandeerd.

Meer tijd in je bedrijfZou jij niet liever in het weekend een goed boek lezen over hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien of je bezig houden met de vindbaarheid van je webshop?

In onze onderhoudsservice is inbegrepen dat wij dagelijks de updates monitoren van je website en waar nodig direct updaten. Soms kan niet updaten een strategische beslissing zijn. Bijvoorbeeld als wij weten dat er in jouw webshop een actie draait in het weekend of de inschrijving voor jouw belangrijkste event bijna sluit en je nog veel mensen wilt binnenhalen. Daarnaast weten wij uit diverse bronnen wat kritische en functionele updates zijn dus kunnen wij op basis hiervan besluiten een update tijdelijk uit te stellen.

Jouw website is lekker snel na oplevering. Je krijgt een nieuwe dienst of nieuwe werknemer en besluit zelf je website hierop aan te passen. Maar houd je rekening met de grootte van de afbeeldingen? Het inloggen op je website lukt je prima, dat heb je goed onthouden bij de WordPress training. Maar weet je ook nog hoe de builder van je website werkt? Ook het uitzoeken hoe alles ook alweer werkt kost jou kostbare tijd. Hoe gemakkelijk zou het zijn als je een mailtje stuurt naar je webdesignbureau en deze binnen 1 dag de aanpassingen verwerkt en hierbij ook direct rekening houdt met snelheid en laadtijd en wel de afbeeldingen voor Google optimaliseert?

Uiteraard zijn dit bronnen die je ook zelf kunt opzoeken en op basis waarvan je jouw plan voor het updaten kunt samenstellen, maar wil je dat? Bereken voor jezelf eens hoeveel uren je kwijt bent aan je website.

2. Meer omzet door goede website

Een website die live gezet is, is nog niet klaar. Dan begint het pas. Wie gaat de posities in de zoekmachines monitoren? Wie monitort of de website nog wel online is? Wie test er regelmatig jouw backups? Een website is al lang geen online visitekaartje meer maar moet een marketingmachine zijn. Een onderdeel van jouw bedrijf.

Maar een goede WordPress website levert je toch direct meer omzet op? Helaas is dit zeker niet altijd het geval en zul je door moeten ontwikkelen om meer omzet eruit te gaan halen. Vooral het monitoren van posities is een belangrijk onderdeel van een strategie om je website te laten groeien.

Omzet website groeienOp welke zoektermen gaat je nieuwe website scoren? Zit er nog potentie in top 20-zoektermen om ze te upgraden naar top 5-posities? De discussie hoeft niet te zijn wat de beste posities zijn maar wel hoe je die hogere posities bereikt. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, dit is vooral afhankelijk van je branche, hoeveel concurrentie is er en wat je budget is.

Wil je je posities verbeteren en heb je veel concurrentie, dan heb je een stevig budget per maand nodig om te groeien met bijvoorbeeld linkbuilding. Een onderdeel van het groeien kan ook zijn het schrijven van betere SEO-content of het toevoegen van lokale landingspagina’s. Dat laatste wordt nog steeds veel ingezet en werkt ook simpelweg nog, in tegenstelling tot wat Google beweert. Garanties hierop zijn niet te geven, maar houd er wel rekening mee dat het effect in de toekomst zou kunnen verminderen.

Hoe wil jij meer omzet uit je website halen met posities die buiten de eerste pagina van Google vallen?

3. Jouw website is altijd up-to-date

Jij bent een ondernemer die ervoor gekozen heeft om de updates niet zelf te doen. Maar voor uitbesteden heb je ook geen budget. Dat is niet slim. Laten we daar kort over zijn.

Als je kiest om het onderhoud aan je website uit te besteden word je niet verrast door een website die om voor jou onbekende reden niet meer online is. Dit zal meestal gebeuren op het moment dat een belangrijke potentiële klant op jouw website wil kijken. En deze haakt nu af en gaat naar je concurrent omdat jij niet zorgvuldig met je eigen website omgaat en dus waarschijnlijk ook niet met de informatie van je klanten. Dat dit niet zo is mag je zelf uitleggen…

Als je gekozen had om je website op regelmatige basis te laten updaten was dit niet gebeurd en had jij de kans gehad om met deze lead in contact te komen en te vertellen wat jouw bedrijf echt voor ze kan betekenen.

Het zal lange tijd goed gaan als je website niet geüpdatet wordt. Daar zijn we ook gewoon eerlijk over. Maar al update jij de plugins en het thema van je WordPress website netjes, houd je dan ook rekening met de PHP-versie op je server? Er zijn de laatste maanden diverse oude versies van PHP die door veel thema’s en plugins niet meer ondersteund worden. En regelmatig wordt onze hulp ingeroepen omdat website vreemde errors geven of helemaal niet meer functioneren.

Had jij die PHP-versie zelf al in de gaten gehouden? Dat doen wij standaard voor onze klanten. Dat is ons namelijk werk. Daarom nemen onze klanten bij ons WordPress onderhoud af voor hun website.

4. Altijd goed en professioneel advies

Hoe vaak heb jij al zaken gezien op andere websites waar je van dacht: “Dat is ook echt iets voor op onze website of in onze webshop”? En wat heb je vervolgens gedaan? Eerst een uur gezocht op Google hoe je dit zou kunnen maken en daarna een aantal uren zuchtend achter je computer gezeten om vervolgens het eindresultaat maar voor lief te nemen omdat het net niet was wat je zocht, maar je krijgt het niet beter.

Een ander deel advies kan zijn op het gebied van vindbaarheid. Hoe monitor je de posities van je webshop? Weet jij waar de verbeterpunten liggen? Ons advies is als je hier serieus mee aan de slag wilt en je hebt geen webdesignbureau of SEO-specialist met de juiste tools, om geld te investeren in een goede tool. Want er zijn heel veel gratis tools beschikbaar maar deze zullen net niet de data tonen die jij nodig hebt om een goed plan van aanpak te maken om de vindbaarheid van je website te verbeteren.

Als onderdeel van onze onderhoudsservice krijg je van ons advies gebaseerd op feiten. En onze mening is dat je alleen op basis van feiten vooruit komt. Jij bent toch ook serieus met je bedrijf bezig?

5. Snel online na een hack

Iedere WordPress website kan gehackt worden, laten we daar eerlijk over zijn. Gelukkig is het aantal keren dat klanten van ons gehackt werden op één hand te tellen. Eigenlijk op twee vingers ;-)

Website hack herstellenWat zou jij doen als je website opeens redirect naar een spam-website? Niet echt reclame voor jouw bedrijf die je graag ziet. Als je een goed onderhoudscontract hebt en het overkomt je toch dat je website gehackt wordt, dan is 1 telefoontje naar ons voldoende om korte tijd later weer helemaal veilig online te zijn. Zonder dat je hiervoor achteraf een factuur te zien krijgt.

Kun je ons dan niet inhuren op het moment dat je erachter komt dat je gehackt bent? Natuurlijk wel, geen probleem. Alleen kan het zijn dat we op dat moment vol zitten met andere projecten. Uiteraard zullen we er alles aan doen om je te helpen, maar garanties geven we niet. Onze onderhoudsklanten komen sowieso altijd op nummer 1. Daar hoeven we niet over te discussiëren.

We begrijpen dat jij er niet vanuit gaat dat je gehackt wordt omdat je altijd alles netjes updatet. Helaas is recent weer bevestigd dat dit niet uitmaakt. Er waren heel kort achter elkaar twee geïnfecteerde plugins waar simpelweg geen update voor was. Ga je er nu nog steeds vanuit dat je alles onder controle hebt?

6. Verbeterde posities in de zoekmachines

In de blog haalden we al eerder aan dat je van ons ook professioneel advies mag verwachten als je kiest voor een onderhoudscontract. Maar wat houdt dit dan in? Wij lichten graag het stukje SEO-advies hieruit. Wij proberen onze klanten zo te adviseren met praktische tips voor aanpassingen aan hun website of webshop waarmee ze zelf aan de slag kunnen om de vindbaarheid te verbeteren.

Als we een website of webshop in beheer nemen maken we sowieso altijd een nulmeting waarvan we de resultaten delen met de klant. Waar sta je nu op bepaalde zoektermen, wat kunnen we aanpassen om de posities in de zoekmachines te verbeteren. Meer tips over WooCommerce lees je hier. Omdat wij voor diverse klanten doorlopend testen draaien, weten wij ook wat wel en wat niet werkt. Daar profiteer jij van mee.

Heb jij op dit moment een beeld van de posities in de zoekmachines en weet je waar je kansen liggen en hoe je die gaat benutten?

7. Je bespaart geld met je website

Herken jij de e-mails die je krijgt met als aanhef ‘Beste, wat kost dit…’. Wekelijks spreken wij bedrijven die onze website bezocht hebben en op zoek zijn naar een partij om hun website te beheren omdat ze dit graag willen uitbesteden.

Na een eerste kennismaking gaat het vaak over de prijs. Want hoeveel zijn de bovenstaande zes punten jou waard? Hoeveel is de tijd jou waard die je op dit moment kwijt bent aan het beheren van je website?

Onze onderhoudsservice start vanaf 50,- euro per maand. In driekwart van de gevallen word ons gevraagd of dit niet heel duur is? Er zijn namelijk partijen die het voor de helft doen. Gelukkig zijn deze bedrijven er ook. Alleen worden er vaak appels met peren vergeleken.

Helaas kennen wij ook de verhalen van bedrijven die dachten een goedkoop onderhoudsabonnement te hebben voor hun website alleen bleek dat er wel erg weinig geüpdatet werd. Of dat een bedrijf onbereikbaar was bij een grote storing aan een webshop. Zou goedkoop dan toch echt duurkoop zijn…?

We haalden het al eerder aan, een website die offline is kost je simpelweg geld. Afhankelijk van je bedrijfsgrootte kan dit variëren van een paar tientjes tot vele duizenden euro’s. Is het je dat waard?

Conclusie

Het blijft lastig hè? Blijf je zelf aanmodderen of besteed je het onderhoud simpelweg uit en maak jij je niet meer druk over je website houd jij je bezig met de groei van je bedrijf? De keuze is natuurlijk aan jou. Gelukkig hebben wij bijna 100 klanten die jou graag willen vertellen hoe zij hierover denken.

Besluit je toch om het zelf te blijven doen mogen we dan zo vrij zijn om je een tip te geven? Zorg voor een goede basis. Laat éénmalig een scan van je website maken en de zwakke punten van je website blootleggen.

Of neem bijvoorbeeld een website strippenkaart af om in ieder geval regelmatig professionele aandacht aan je website te laten besteden.

Wil je meer weten over onze werkwijze of wil je met ons sparren over je website? Stuur dan gewoon een mailtje naar info@lamper-design.nl of bel direct naar +31 (0)182 635 077.