Integreer FacetWP paginering in WooCommerce

Wanneer je gebruikmaakt van de FacetWP plugin in combinatie met WooCommerce, wil je mogelijk de standaard paginering van WooCommerce uitschakelen en vervangen door de meer geavanceerde paginering van FacetWP. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt realiseren door wat code toe te voegen aan het functions.php bestand van je thema of door gebruik te maken van de Code Snippets plugin.

Stap 1: Uitschakelen van WooCommerce paginering

Om te beginnen, moeten we de standaard paginering van WooCommerce uitschakelen. Dit kan door de volgende actie te verwijderen uit het woocommerce_after_shop_loop hook:

remove_action( 'woocommerce_after_shop_loop', 'woocommerce_pagination' );

Stap 2: Toevoegen van FacetWP paginering

Vervolgens, willen we de paginering van FacetWP toevoegen aan de WooCommerce archives. Dit kan door een nieuwe functie te definiëren en deze toe te voegen aan dezelfde hook:

function custom_woocommerce_pagination() { 
   echo facetwp_display( 'pager' ); 
} 

add_action( 'woocommerce_after_shop_loop', 'custom_woocommerce_pagination' );

In de bovenstaande code wordt facetwp_display( 'pager' ) gebruikt om de FacetWP paginering weer te geven.

Implementatie

Voeg de bovengenoemde codes toe aan het functions.php bestand van je thema of maak gebruik van de Code Snippets plugin om de code toe te voegen en uit te voeren. Als je de Code Snippets plugin gebruikt, zorg er dan voor dat je de snippet opslaat en activeert.

Testen

Na implementatie is het belangrijk om je website goed te testen om zeker te weten dat de FacetWP paginering correct werkt en dat er geen conflicten zijn met andere plugins of thema’s. Navigeer door de verschillende pagina’s van je webshop en controleer of de paginering naar behoren functioneert.

Conclusie

Door de integratie van FacetWP paginering in WooCommerce kun je profiteren van een meer geavanceerde en flexibele pagineringsoptie, die vooral handig is wanneer je veel producten hebt. Zorg er altijd voor dat je wijzigingen test en, indien mogelijk, een backup maakt voordat je wijzigingen aanbrengt aan de code van je website.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.