Als je een website bezoekt tik je waarschijnlijk geen volledige URL in, net als de meeste internetgebruikers. Als je bijvoorbeeld de website van een webshop in quiltmaterialen wilt bezoeken en je weet dat het adres desampler.nl is, dan typ je in jouw browser niet in https://www.desampler.nl, maar simpelweg desampler.nl.

301 redirectAls de server correct ingesteld staat en WordPress ook, zul je automatisch naar de HTTPS-versie van de website doorgestuurd worden en in je adresbalk van je browser een slotje te zien krijgen.

Wij komen gemiddeld dagelijks WordPress websites tegen waar dit niet of niet correct ingesteld staat. Het is eenvoudig op te lossen door een stukje code in de .htaccess op de server toe te voegen of in je controlepaneel een voorkeursdomein in te stellen.

Wil je weten of jij de redirects correct ingesteld hebt? Test dan of er een 301 redirect uitkomt als je jouw URL intoetst op https://redirect-checker.org. Typ dan bij voorkeur in http://jouwdomein.nl en bekijk of er een redirect getoond wordt.

Deze fout heeft ook gevolgen voor je posities in Google. Waarom? Als je geen juiste 301-redirect voor alle varianten van je domein ingesteld hebt, zal Google meerdere versies van je website los van elkaar indexeren. Een extra reden om te zorgen dat je dit helemaal goed inregelt dus.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.