Aanpassen van Sorteeropties in FacetWP

FacetWP is een geavanceerde tool die flexibele filter- en sorteeropties biedt, ideaal voor websites die een meer verfijnde zoekervaring willen bieden. Het aanpassen van deze sorteeropties kan nuttig zijn om de gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van de zoekresultaten te verhogen. In dit artikel zullen we een methode bespreken om de sorteeropties in FacetWP aan te passen en uit te breiden.

Stap 1: Toegang krijgen tot de nodige bestanden
Om te beginnen moet je de onderstaande code toevoegen aan het functions.php bestand van je thema of in de Code Snippets plugin als je deze gebruikt.

// change facetwp sort by options
add_filter( 'facetwp_sort_options', function( $options, $params ) 
{  unset( $options['date_asc'] );  unset( $options['title_asc'] );  unset( $options['title_desc'] );  unset( $options['date_desc'] );  
$options['default']['label'] = 'Populariteit';
  $options['price_asc'] = [    'label' => 'Prijs laag - hoog',    'query_args' => [      'orderby' => 'meta_value_num',      'meta_key' => '_price',      'order' => 'ASC',    ]  ];  
$options['price_desc'] = [    'label' => 'Prijs hoog - laag',    'query_args' => [      'orderby' => 'meta_value_num',      'meta_key' => '_price',      'order' => 'DESC',    ]  ];    
$options['popularity_new'] = [    'label' => 'Populariteit',    'query_args' => [      'orderby' => 'post_views',      'order' => 'DESC',    ]  ];
    return $options;  }, 10, 2 );

Stap 2: Begrip van de Code

Deze PHP-code maakt enkele aanpassingen in de beschikbare sorteeropties in FacetWP. Allereerst worden de standaard sorteeropties zoals date_asc, title_asc, title_desc en date_desc verwijderd met behulp van de unset() functie.

Vervolgens worden er nieuwe sorteeropties toegevoegd:

 1. Prijs laag – hoog: Deze optie sorteert de resultaten op prijs van laag naar hoog.
 2. Prijs hoog – laag: Deze optie sorteert de resultaten op prijs van hoog naar laag.
 3. Populariteit: Deze optie sorteert de resultaten op basis van populariteit.

Stap 3: Aanvullende aanpassingen

Mogelijk wil je ook andere aanpassingen maken, zoals het toevoegen van meer sorteeropties of het aanpassen van de labels van de sorteeropties om ze meer in lijn te brengen met de inhoud van je website.

Stap 4: Testen

Na het aanbrengen van deze wijzigingen, is het cruciaal om de website grondig te testen om ervoor te zorgen dat de nieuwe sorteeropties correct werken en dat er geen andere onverwachte problemen zijn ontstaan door de wijzigingen.

Conclusie

Het aanpassen van de sorteeropties in FacetWP kan de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren door gebruikers in staat te stellen resultaten te sorteren op een manier die het meest relevant is voor hen. Door te begrijpen hoe je deze aanpassingen kunt maken, kun je de functionaliteit van je website optimaliseren en tegelijkertijd de tevredenheid van de gebruikers verhogen.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.