Hoe kom je aan een domeinnaam?

Een domeinnaam is je adres op het internet, en het kiezen van de juiste domeinnaam kan essentieel zijn voor het succes van je website. Maar hoe kom je aan een domeinnaam? Dit artikel leidt je door het proces, van het brainstormen over ideeën tot het registreren van je gekozen domein.

 1. Brainstormen over een Domeinnaam
  Voordat je een domeinnaam kunt registreren, moet je er eerst een kiezen. Dit kan een uitdaging zijn, want je wilt iets dat uniek, gedenkwaardig, en gemakkelijk te spellen is. Het moet ook relevant zijn voor je merk of het doel van je website. Het kan nuttig zijn om een lijst te maken met potentiële domeinnamen en deze vervolgens te verfijnen tot je favorieten.
 2. Controleer de Beschikbaarheid
  Nadat je een lijst met mogelijke domeinnamen hebt, moet je controleren of ze beschikbaar zijn. Dit kun je doen door een WHOIS-zoekopdracht uit te voeren of door de domeinnaam in te voeren op de website van een domeinregistrar. Hierdoor kun je zien of de domeinnaam al geregistreerd is door iemand anders. Als dat zo is, moet je een andere domeinnaam kiezen of een variatie bedenken die nog beschikbaar is.
 3. Kies een Registrar
  Een domeinregistrar is een bedrijf dat domeinnamen registreert. Er zijn veel verschillende registrars om uit te kiezen, dus het is belangrijk om er een te vinden die betrouwbaar is en goede klantenservice biedt. Enkele populaire opties zijn GoDaddy, Namecheap, en Bluehost.
 4. Registreer de Domeinnaam
  Eenmaal je je domeinnaam hebt gekozen en een registrar hebt geselecteerd, is het tijd om je domeinnaam te registreren. Dit is meestal een eenvoudig proces waarbij je de gewenste domeinnaam invoert, je registratiegegevens invult en betaalt voor de registratie. De kosten voor domeinregistratie variëren, maar liggen meestal rond de €10-€20 per jaar.
 5. Bevestig je Registratie
  Nadat je je domeinnaam hebt geregistreerd, ontvang je meestal een e-mail van de registrar om je registratie te bevestigen. Het is belangrijk om deze e-mail te bevestigen, anders kan je domeinnaam worden opgeschort.

Het registreren van een domeinnaam is een belangrijke eerste stap bij het opzetten van een nieuwe website. Door zorgvuldig na te denken over je domeinnaamkeuze en een betrouwbare registrar te selecteren, kun je ervoor zorgen dat je een sterke basis hebt voor je online aanwezigheid. Hoewel het proces enigszins intimiderend kan zijn voor beginners, is het eigenlijk vrij eenvoudig als je het eenmaal onder de knie hebt.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.