Wat is Google Shopping?

Met de groei van e-commerce is het essentieel voor bedrijven om online zichtbaar te zijn en hun producten aan potentiële klanten te tonen. Google Shopping is een krachtige tool die bedrijven helpt om hun producten rechtstreeks in de zoekresultaten van Google te tonen. In dit artikel zullen we uitleggen wat Google Shopping is, hoe het werkt en hoe je het kunt gebruiken om de zichtbaarheid en verkoop van jouw bedrijf te vergroten.

Google Shopping is een functie van Google waarmee gebruikers producten kunnen zoeken, vergelijken en rechtstreeks vanuit de zoekresultaten kunnen kopen. Het toont afbeeldingen, prijzen en relevante informatie over producten, waardoor gebruikers snel en gemakkelijk producten kunnen bekijken en vergelijken zonder de zoekresultaten te verlaten.

Hoe werkt Google Shopping?

 1. Productfeeds
  Om je producten op Google Shopping te laten verschijnen, moet je een productfeed maken. Een productfeed is een gestructureerd bestand dat informatie bevat over jouw producten, zoals titels, beschrijvingen, prijzen, afbeeldingen en voorraadstatus. Deze feed wordt geüpload naar het Merchant Center van Google.
 2. Merchant Center
  Het Merchant Center is het platform waar je jouw productfeed uploadt en beheert. Hier kun je informatie over je producten invoeren, de feed controleren op eventuele fouten en het bijwerken met nieuwe producten of wijzigingen.
 3. Google Ads
  Nadat je jouw productfeed hebt geüpload en geverifieerd in het Merchant Center, kun je Google Ads gebruiken om jouw Google Shopping-campagnes op te zetten en te beheren. Je kunt biedingen instellen, doelgroepen targeten, advertentieteksten aanpassen en budgetten beheren.
 4. Weergave in zoekresultaten
  Wanneer een gebruiker relevante zoektermen invoert, toont Google Shopping productadvertenties bovenaan de zoekresultatenpagina. Deze advertenties bevatten afbeeldingen, prijzen en andere belangrijke details die gebruikers helpen bij het nemen van aankoopbeslissingen.

Hoe kun je Google Shopping gebruiken voor jouw bedrijf?

 1. Productfeed optimalisatie
  Zorg ervoor dat je productfeed correct en volledig is. Gebruik duidelijke en aantrekkelijke producttitels, beschrijvingen en afbeeldingen om de kans te vergroten dat gebruikers op jouw producten klikken.
 2. Biedingen en targeting
  Stel relevante biedingen in en gebruik targetingopties om jouw advertenties te tonen aan de juiste doelgroep. Je kunt onder andere locaties, leeftijdsgroepen, interesses en apparaten targeten om jouw advertenties te optimaliseren.
 3. Monitor en optimaliseer
  Houd jouw Google Shopping-campagnes goed in de gaten. Analyseer de prestaties, identificeer zwakke punten en optimaliseer je advertenties en biedingen om een betere ROI te behalen.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.