Total Blocking Time (TBT) is een belangrijke waarde in webprestaties, ook heel erg relevant voor WordPress websites. TBT meet de totale tijd dat een pagina onbruikbaar is terwijl deze laadt. Het focust op de periode tussen First Contentful Paint (FCP) en Time to Interactive (TTI), waarbij de hoofdthread van de browser lang genoeg wordt geblokkeerd om te voorkomen dat een gebruiker interactie heeft met de pagina.

Total Blocking Time?

Eenvoudig uitgelegd: TBT meet hoe lang het duurt dat een pagina bij het laden geblokkeerd word, wat inhoud dat een bezoeker op dat moment nog niets kan doen op een webpagina. Het is een onderdeel van de Web Vitals van Google en vervangt daarmee de First Input Delay zoals die te vinden is in Google Pagespeed Insights.

Hoe werkt Total Blocking Time?

  1. First Contentful Paint (FCP): Dit is het moment waarop de eerste content (tekst, afbeeldingen) wordt geladen en zichtbaar is voor de gebruiker.
  2. Time to Interactive (TTI): Dit is het moment waarop de pagina volledig interactief wordt. De gebruiker kan klikken, scrollen, en invoervelden gebruiken.
  3. Total Blocking Time: Dit is de totale tijd tussen FCP en TTI waarin taken langer dan 50 milliseconden duren, wat resulteert in een gebrek aan responsiviteit van de pagina.

Wat is de invloed op WordPress websites?

  1. Gebruikerservaring: Een hoge TBT betekent dat gebruikers langer moeten wachten voordat ze met de website kunnen gebruiken. Dit kan leiden tot frustratie en een hoger bouncepercentage omdat bezoekers afhaken.
  2. SEO: Zoekmachines zoals Google gebruiken TBT als een factor om de gebruikerservaring van een WordPress website te beoordelen. Een slechte TBT kan invloed hebben op je ranking in zoekresultaten.
  3. Conversieratio: Websites die snel reageren en een lage TBT hebben, bieden een betere gebruikerservaring, wat kan leiden tot hogere conversieratio’s.

TBT optimaliseren met WordPress

Als je onderstaande punten aanpakt kun je de Total Blocking Time van je WordPress website verkleinen dus je website sneller maken.

  • Optimaliseer JavaScript: Verminder de hoeveelheid JavaScript of stel het uit tot na de laadtijd.
  • Gebruik caching: Caching kan helpen om herhaaldelijk renderen van dezelfde elementen te voorkomen.
  • Optimaliseer afbeeldingen: Zorg ervoor dat afbeeldingen geoptimaliseerd zijn voor webgebruik.
  • Kies een goede hosting: Een snelle serverreactietijd is cruciaal voor een lage TBT.
  • Minimaliseer externe scripts: Beperk het gebruik van externe scripts en fonts die de laadtijd kunnen vertragen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.