De auto-update functie van WordPress werkt hetzelfde als elke andere updatefunctie van andere programma’s. Het doel van de update is om technische problemen en veiligheidslekken automatisch te dichten. Ook software-patches voor WordPress worden automatisch geïnstalleerd.

Het is aan te raden om in te stellen dat alleen de veiligheidsupdates automatisch worden geïnstalleerd in WordPress. Standaard staat deze optie aan. Mocht je gebruik maken van Installatron dan heb je binnen de installatie de mogelijkheid om aan te passen wat er automatisch geüpdatet moet worden en of er vooraf nog een backup gemaakt moet worden.

Als het correct werkt, voorkomt dit vaak grote problemen op vele websites. Als je dus een foutmelding krijgt bij een automatische update is er werk aan de winkel. Dit probleem treedt vaak op in combinatie met een rechtenprobleem op je bestanden en mappen van je WordPress-installatie.

De oplossing: Check eerst of je internetverbinding geen problemen heeft. Mocht je verbinding niet werken, herstel deze dan eerst.

Als het automatisch bijwerken nog steeds mislukt, update je WordPress website dan handmatig via FTP. Lees hier alles over het bijwerken van je WordPress Content Management Systeem.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.