We schreven al eerder diverse keren over een WordPress website verhuizen, van stappenplan tot tips. Er komt nog een optie bij. Binnen Installatron heb je de mogelijkheid om een website compleet te importeren als je de FTP gegevens beschikbaar hebt. Als alles goed gaat heb je zelf weinig werk aan het kopiƫren van de bestanden en database van de website.

Maar hoe verhuis je jouw website dan met Installatron? Je gaat binnen je hosting controlepaneel naar de applicatie ‘Verkenner’ en je selecteert een nieuwe WordPress applicatie. Rechts bovenin zie je staan ‘Installeer deze applicatie’ en daarnaast staan een aantal streepjes. Als je hierop klikt kun je kiezen voor Importeer bestaande installatie. Deze klik je aan en vervolgens kies je om te importeren vanaf een ander account.

Als je SSH-gegevens hebt is het aan te bevelen om deze te gebruiken in verband met snelheid en veiligheid. SSH is FTP voor gevorderden. In principe werkt het ook als je standaard FTP-gegevens invoert. Verder vul je alle velden in die relevant zijn en kies je voor Importeren.

Hierna zal de website gekopieerd worden naar jouw server en hoef je in principe alleen nog het domein te verhuizen of de nameservers bij het domein aan te passen en is de verhuizing van je website helemaal klaar. Hiermee kun je veel tijd besparen.

Wij gebruiken deze optie ook om een testomgeving te maken van websites die wij niet hosten maar waar wel een kopie van willen hebben om te testen of aanpassingen te maken. Uiteraard kun je handmatig een kopie maken, maar deze optie voldoet zo goed dat het zonde van je tijd is om het handmatig te gaan doen.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.