Vooruitzien geeft Resultaat

Komt-ie dan: het jaar is weer voorbij gevlogen. Een op en top cliché maar ook simpelweg weer een feit. We zouden kunnen we schrijven over webdesign trends voor 2019. Gaan we niet doen. Of we zouden al onze successen kunnen opsommen. Gaan we klein beetje doen. Misschien dan de minder leuke kanten van ons werk benoemen. Gaan we ook een klein beetje doen. Maar we gaan vooral vooruít kijken. Als je teveel achterom kijkt zie je namelijk de lantaarnpaal niet aankomen die op je pad staat en waar je dus volle bak tegenaan loopt. Af en toe een snelle blik over de schouders en vooral vol gas vooruit denken en kijken.

In 2018 is er heel veel veranderd binnen Lamper Design. Een kleine opsomming:

 • Rianne (mijn vrouw) is in het bedrijf gekomen en daarom zijn we van eenmanszaak geswitcht naar een VOF. Zij is afgelopen jaar bezig geweest met het optimaliseren van de administratie samen met de boekhouder, kennismaken met WordPress en als belangrijkste taak had zij het optimaliseren van de bedrijfsprocessen binnen ons bedrijf.
 • Het kantoor aan huis is verruild voor een heerlijke plek in Waddinxveen. Wij huren twee kantoorunits bij Doeleman in Waddinxveen op industrieterrein Doelwijk. We kunnen ons nu al niet meer voorstellen hoe het in januari 2018 was… Thuis is weer echt thuis en op kantoor werken we met z’n allen keihard aan de mooiste projecten.
 • We maakten al gebruik van Teamleader voor onze facturatie en als CRM-systeem. Dit systeem is uitgebreid met de support module, hiermee hebben wij een eenvoudig ticketsysteem ingevoerd voor onze klanten. Waarom? Om er op deze manier voor te zorgen dat jouw vragen zo snel mogelijk afgehandeld worden en je niet afhankelijk bent van mijn aanwezigheid.
 • We hebben mijn mobiele nummer als hoofdnummer vervangen voor een vast nummer op kantoor (heb je ons snel nodig bel dan niet naar mij maar naar +31 (0)182 635 077 ). Je mag mij altijd WhatsAppen maar grote kans dat als je iets vraagt je heel snel antwoord krijgt maar het vervolgens heel lang (lees nooit) uitgevoerd word omdat ik het simpelweg vergeet.
 • Vanaf augustus hebben we een stagiar mediavormgeving Sven die vier dagen per week stage bij ons loopt. Helaas gaat hij ons eind januari alweer verlaten. Mocht je nog iemand kennen die een stageplek zoekt, stuur ons een mailtje.
 • Via de gemeente Waddinxveen zijn wij terechtgekomen bij ondernemersklankbord.nl. Niet direct coaching maar vooral fijn om een zeer ervaren sparringspartner te hebben waarmee je de ontwikkeling van je bedrijf kunt bespreken.

Wat deden we in 2018?

Om in de opsommingen te blijven hierbij nog een globaal overzicht van onze werkzaamheden in het afgelopen jaar:

 • 24 complete WordPress websites opgeleverd
 • 7 complete WooCommerce webshops opgeleverd
 • Meer dan 30 nieuwe onderhoudscontracten afgesloten
 • 92 websites/webshops verhuisd naar een andere hosting
 • Tientallen uren support geleverd
 • Meer dan 50.000 unieke bezoekers op onze website (een toename van bijna 30% ten opzichte van 2017).

Terugblik 2018 Lamper Design

Zijn wij tevreden? Over het algemeen wel. En dit horen wij ook terug van onze klanten, zij zijn en blijven altijd onze nummer één.

Waren er dan helemaal geen minder leuke dingen? Zeker wel.

In het afgelopen jaar hebben wij (in goed overleg) afscheid genomen van een aantal van onze klanten. Wij merken aan onszelf dat het voor ons steeds belangrijker word om de juiste chemie met onze klanten te hebben en dat dit wederzijds is. Alleen als dit helemaal in orde is kunnen wij het beste resultaat neerzetten in samenspraak met jou als opdrachtgever.

Daarom vinden wij het ook belangrijk om open en transparant met elkaar te communiceren en dingen uit te spreken mochten er zaken zijn die minder goed lopen in onze relaties.

Ben je een keer niet blij met ons vertel het ons dan ook want dan kunnen we kijken naar oplossingen. Wij zijn echt niet bang om toe te geven dat wij ook wel eens fouten maken. Al proberen we dit uiteraard wel tot een minimum te beperken.

Afscheid nemen is nooit leuk. Laten we daar heel helder over zijn. Het kan alleen jou als ondernemer wel heel veel rust geven en stress wegnemen. Die heb je al genoeg toch? Wij willen niet op ons geweten hebben dat je dankzij ons nog meer stress hebt.

Is het je opgevallen? Wij hebben onze website geoptimaliseerd. Dit doen we in fases en we hopen in februari 2019 volledig af te ronden. Bewust behouden wij ons oude design omdat wij hier volledig achter staan qua optimalisatie enzovoort. Maar o.a. het lettertype hebben wij vergroot voor een verbetering van de leesbaarheid en op bijna alle pagina’s hebben we de sidebar verwijderd.

Lamper Design in 2019

En wat gaan we doen in 2019?

Hoe gaan we verder in 2019? Ons bedrijf groeit gestaag. Daar zijn wij heel trots op. Punt. Graag willen we ook het komende jaar weer ondernemers vooruit helpen met hun WordPress website onderhoud, plannen voor nieuwe WordPress websites en WooCommerce webshops bespreken en nuanceren waar nodig.

We gaan begin 2019 actief zoeken naar een vaste medewerker met WordPress skills die ons hierbij kan gaan helpen.

Wij zijn nog steeds niet van plan om ‘mooie’ websites te gaan bouwen. Maar wij blijven simpelweg websites bouwen die jouw bedrijf omzet opleveren. En dat deze er dan ook nog eens heel goed uitzien dat is een prachtige bijkomstigheid natuurlijk.

Naast het bouwen en onderhouden willen we ons het komende jaar nog meer gaan richten op het gebied van SEO en online marketing. Met trots kunnen we zeggen dat wij een behoorlijk aantal klanten afgelopen jaar op mooie posities in Google hebben gekregen, mede door onder andere de super teksten en adviezen van SEO-specialist Nathan van Letterzaken en een aantal andere tekstschrijvers.

Om hier nog beter in van dienst te kunnen zijn hebben wij hiervoor recent onder andere een licentie van ContentKing aangeschaft om snel en accuraat jouw website of webshop te monitoren op het gebied van met name vindbaarheid. De eerste klanten hebben zich hiervoor de afgelopen maand ingeschreven en wij zijn met de realtime audits van ContentKing al druk bezig met het verbeteren van hun websites en webshops.

ContentKing

Ook Google biedt enorm veel data. Je kent natuurlijk Google Analytics en hopelijk ook Google Search Console. Wij hebben hiervoor binnen Google Data Studio een aantal verschillende dashboards ontwikkelt waardoor het voor onze klanten die hier behoefte aan hebben begrijpelijker en overzichtelijker gaat worden waar de bezoekers vandaan komen die hun website bezoeken, wat de populaire pagina’s van hun website zijn en hoe hun website presteert binnen de zoekmachine.

Ook gaan we volgend jaar meer testen om nog betere websites te maken. Recent is uit een test gebleken die wij gedraaid hebben voor één van onze klanten dat een formulier aan de linkerkant van de pagina veel beter converteert dan hetzelfde formulier op dezelfde pagina aan de rechterkant. Dit vraagt natuurlijk om meer testen. Daarom zullen we meer gebruik gaan maken van Google Optimize om verschillende versies van websites te gaan testen.

Een doel wat ik voor mijzelf gezet heb voor het komende jaar is om iedere maand een dag te plannen dat ik bij klanten op bezoek ga. Daar heb ik super veel zin in! Januari is ondertussen gevuld, mocht je vinden dat wij echt in februari of maart af moeten spreken stuur mij dan snel een mailtje.

In 2019 zullen we ook onze WordPress kennisbank verder uitbouwen en actiever gaan inzetten voor onze klanten.

Ik zou zelf heel graag onderdeel worden van een mastermind/intervisie groep met andere ondernemers. De plannen hiervoor zitten al langere tijd in mijn hoofd alleen ga ik het komende jaar tijd maken om ze ook daadwerkelijk uit te voeren. Een aantal mensen heb ik hier al voor benaderd, ik denk dat wij met z’n allen hier echt beter van kunnen worden als mens en als ondernemer. En laten we eerlijk zijn, soms is het gewoon fijn om te horen dat een ander bedrijf tegen soortgelijke zaken aanloopt waar jij mee worstelt toch? Ben jij geïnteresseerd om aan te sluiten? Neem dan contact met mij op. Ik zeg er wel nadrukkelijk bij dat ik juist niet op zoek ben naar andere webdesigners maar liever mensen die in een totaal andere branche werkzaam zijn. Waarom? Omdat een mening van iemand die niet in de techniek zit soms heel verhelderend kan werken.

Als laatste zijn we nog aan het kijken naar cursussen/opleidingen voor het komende jaar. We zijn er nog niet helemaal over uit waar we de meeste kennis op kunnen gaan halen maar dat gaat zeker lukken voor het komende jaar.

Conclusie

Het was een pittig jaar met veel veranderingen binnen ons bedrijf. Ik wil mijn fantastische partner die ik eerder in de blog al noemde bedanken voor alles wat zij gedaan heeft. Niet alleen in het bedrijf maar juist ook privé. Dankzij haar heb ik maximaal tijd kunnen besteden aan ons bedrijf.

Verder wil ik alle partners bedanken die regelmatig klaar stonden op het moment dat het nodig was. En dat was best wel eens op het laatste moment kan ik jullie verklappen.

We hebben jullie nog geen overzicht gegeven van onze top 5 meest gelezen blogs in 2018. Bij deze:

 1. Pas zelf je WordPress website aan met CSS ( 7500+ )
 2. WordPress website verhuizen andere host of domein (6300+)
 3. 11 veel gemaakte designmissers op een WordPress website (3600+)
 4. SSL certificaat in 2018 verplicht voor je WordPress website of webshop? (2700+)
 5. Pop-up plugin in WordPress, hoe werkt dat? (2400+)

Per 2019 hopen wij de ingezette trend van 2018 in ieder geval door te gaan zetten. Wat zijn jouw plannen voor het komende jaar? Laat het ons weten in een reactie.

8 antwoorden
 1. Christian
  Christian zegt:

  Mooi jaaroverzicht Kees! Ook mooi om te zien welke voortgang en resultaten je met Lamper Design boekt. Ga zo door!

  Zelf als doel om in 2019 weer groei te realiseren en weer wat meer te bloggen, dat blijft toch ook maar liggen… De beste wensen in ieder geval voor 2019!

  Beantwoorden
  • Kees Lamper
   Kees Lamper zegt:

   Hi Christian, dankjewel we doen ons best maar vooral niet te krampachtig. Kwaliteit staat voor de groei.

   Bloggen is sowieso goed om te doen merk ik nog steeds. En het kost mij elke twee weken veel moeite om alles op tijd rond te krijgen. Ik heb geleerd dat een globale planning belangrijk is en dat je ergens een lijstje hebt met mogelijk blog onderwerpen, dat helpt mij ook heel veel. Jullie ook alvast de beste wensen samen. Afgelopen jaar ga je niet meer overtreffen qua feest + vakantie ben ik bang ;-)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *