Reacties beheren WordPress website

8 min. leestijd

Ken je het probleem? Je maakt een prachtige pagina op je WordPress website maar ziet dat mensen een reactie kunnen geven onder deze pagina! Maar dat wil je helemaal niet… Hoe schakel je dit uit? Of hoe houdt je de regie in eigen hand zodat jij zelf bepaalt wanneer er een reactie gegevens kan worden. Ik zal in deze blog uitleggen hoe je de reactiemogelijkheid compleet uitschakelt maar ook hoe je dit per bericht/pagina kunt doen. De keuze is aan jou.

Reacties beheren WordPress website

Als je inlogt op het administratieve gedeelte van je website zie je aan de linkerkant het menu. Klik vervolgens op Instellingen en daarna Reacties. Je ziet dan onderstaand scherm. Met de derde optie kun je in een keer alle reacties uitzetten. Let wel op, dit geldt alleen voor nieuwe berichten!  Oude berichten en pagina’s moet je alsnog handmatig aan- en uitzetten. Dat lees je verderop in deze blog!

Reacties WordPress website beheren

Er zijn nog twee andere belangrijke opties in ditzelfde scherm.

  • Een administrator moet altijd een reactie goedkeuren – als je de reacties onder controle wilt houden kun je ervoor kiezen om alle reacties handmatig goed te keuren.
  • Laat avatars zien – standaard linkt WordPress het e-mailadres van de reagerende persoon aan zijn/haar avatar in Gravatar als deze er is. Met deze optie kun je de avatar tonen of verwijderen die naast je reacties staan.

Reacties uitzetten per post of pagina in WordPress

In de vorige alinea heb je gezien hoe je reacties op berichten en pagina’s in het geheel uit kunt schakelen. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de reacties onder pagina’s uit te zetten maar onder je blogberichten aan te laten staan. Je wilt tenslotte ook interactie met je bezoekers!

Reacties WordPress website beheren

Zorg ervoor dat je de reacties op je website in ieder geval aan hebt staan. Open vervolgens een pagina of bericht van je WordPress website om deze te bewerken. Grote kans dat je nu nergens een optie ziet om de reacties aan of uit te zetten! Hoe los je dit op?

Reacties WordPress website beheren

Klik rechtsboven op scherminstellingen en zoek in het opengeklapte scherm naar ‘reacties’. Je zult er twee vinden! Vink deze beiden aan en scroll weer naar beneden. Je zult zien dat je deze optie erbij gekregen hebt:

Reacties beheren met een plug-in

Het is ook mogelijk om de reactie mogelijkheid op je WordPress CMS compleet uit te schakelen met behulp van een plug-in. Een bekend voorbeeld hiervan is de plug-in die, hoe verrassend, Disable Comments heet! Ik heb zelf geen ervaring met deze plug-in aangezien de optie zonder plug-in prima werkt! Dus ik zie nog geen reden om hiervoor een plug-in te gebruiken. Mijn motto is, hoe minder plug-ins hoe stabieler en veiliger je website.

Spam in je reacties?

Een veelgehoorde klacht van WordPress blog beheerders is dat er enorme hoeveelheden spam in de reacties geplaatst worden. Nu kun je ervoor kiezen om zoals eerder in deze blog aangegeven van de mogelijkheid gebruik te maken om elke reactie handmatig te beoordelen en pas te plaatsen als deze goedgekeurd is. Maar als je een een actieve blog hebt dan kan dit best veel tijd kosten!  Reacties WordPress website beheren met AkismetDe meest gebruikte plug-in is met stip Akismet. Mogelijk komt dit ook omdat deze al standaard geinstalleerd is op iedere WordPress installatie. Je hoeft de plug-in alleen te activeren, een API-key aan te vragen met behulp van je WordPress account en je reacties worden automatisch gefilterd! En dit werkt erg goed kan ik uit ervaring vertellen. Heb je hulp nodig bij het installeren van Akismet of vragen over reactiespam? Stuur dan gerust een e-mail. Ken je deze blog al, over vijf gratis SEO plug-ins? Of wil je na het lezen van deze blogs ook gelijk door met het beheren van de revisies op je website?

Heb je iets aan de tips gehad? Laat het weten in een reactie! Mocht je andere vragen over WordPress hebben, bel mij ons direct op +31 (0)182 635 077 of stuur een mail naar info@lamper-design.nl!

Op zoek naar een WordPress Specialist?

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.