Jaaroverzicht Lamper Design

Terugblik 2016

2016 was voor mij zakelijk gezien een jaar met belangrijke beslissingen. Wellicht de moeilijkste beslissing is geweest om na ongeveer 2 jaar succesvol mijn bedrijf te runnen naast een full-time baan, te besluiten om de zekerheid van die baan op te geven en mij volledig op mijn bedrijf te richten. De grootste angst was de financiële zekerheid die je opgeeft. En ik kan in de eerste week van 2017 uit de grond van mijn hart zeggen dat deze angst totaal ongegrond was!

Terugblik Lamper Design 2016

Het constant bezig zijn met twee banen is niet goed voor de ontwikkeling van je bedrijf. Onbewust trap je in je hoofd op de rem en dit straal je uit naar alle kanten. Wil je dat? Dan moet je vooral blijven aanmodderen tussen deze opties. Wil je jouw bedrijf een boost geven en je klantenkring in een razend tempo uitbreiden? Dan is mijn advies: Focus! Focus op je bedrijf en laat alle bijbehorende randzaken uitvoeren door mensen die hier goed in zijn. Hierbij wil ik je graag een aantal adviezen geven die mij als ondernemer helpen met succesvol ondernemen.

Advies voor ondernemers

Advies 1: Maak je bijvoorbeeld niet zelf druk om de administratie, huur een administratiekantoor in. Zij kennen alle regels en het kost hun veel minder tijd dan het jou kost. En de tijd die je bespaart kun jij investeren in je bedrijf en je klanten.

En ja, ik bouw websites maar huur voor mijn teksten ook een tekstschrijver in. En laat mijn foto’s maken door een professionele fotograaf. Zet jij zelf je auto in elkaar? Vernieuw je zelf je badkamer? Waarom dan wel alles aan je website zelf doen?

Afleiding

Ben je al afgeleid?

Advies 2: Laat je niet afleiden. Ik heb enorm geworsteld met de enorme stroom mails, telefoontjes en andere manieren van communicatie die je eigenlijk belemmeren in het uitvoeren van je eigen werk. Zoek voor jezelf een modus hiervoor. Voor mij is het bijvoorbeeld geen optie om maar twee keer per dag mijn e-mail te bekijken zoals veel goeroe’s adviseren. Dan zou ik op de momenten dat ik wel bekijk overstromen. Maar sluit je mailbox als je de e-mail bekeken hebt.

Zet je telefoon af en toe eens op de ‘niet storen’ modus. Er zal echt niemand boos worden als jij een uur later terugbelt.

Advies 3: Deel gratis kennis. Iedere ondernemer heeft specifieke kennis waar hij of zij anderen mee kan helpen. Wees niet bang om andere mensen slimmer te maken met jouw kennis.

Ga geen dingen achterhouden, vertel het hele verhaal. Dit zal zich dubbel en dwars terugbetalen in nieuwe klanten en prachtige betaalde opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan een blog waarmee je met jouw kennis een hoop andere ondernemers kunt bereiken.

Meest gelezen blogs in 2016

Welke blogs trokken de meeste bezoekers in 2016? Ik heb het voor je op een rijtje gezet.

Meest gelezen blogs van 2016

 1. Zelf je WordPress website aanpassen met CSS (2520 keer bekeken)
 2. Contact Form 7 validatiefouten? Zo los je ze zelf op! (2072 keer bekeken)
 3. WordPress website verhuizen naar andere host of domein (1695 keer bekeken)
 4. Boekingssysteem voor WordPress: Bookly (926 keer bekeken)
 5. Facebook Debug Tool, cache de baas! (785 keer bekeken)

In het komende jaar wil ik nog meer de focus gaan leggen op blogs over het verbeteren van je conversie en het optimaliseren van de snelheid van je WordPress website.

Plannen voor 2017

Vooruitkijken. Niemand kan helaas in de toekomst kijken maar het is wel goed om hierover na te denken. Op dit moment heb ik zoveel werk dat ik het met behulp van een aantal partners aankan. Ik ben aan het overwegen om een vast iemand aan te nemen. Mogelijk gaat dit in 2017 gebeuren.

Naast het bouwen van websites richt ik mij steeds meer op het ombouwen van bestaande WordPress website of het optimaliseren van websites voor meer conversie en een hogere snelheid. Dit zal ook in 2017 meer gaan gebeuren.

Al langere tijd geef ik 1-op-1 trainingen aan mensen die geïnteresseerd zijn in WordPress, zelf een website willen gaan bouwen of de puntjes op de i willen zetten voor hun eigen gebouwde website. Ook nemen we vaak de technische optimalisatie van een website mee tijdens een training. In 2017 staan er alweer een aantal gepland en daarnaast zal ik begin dit jaar een workshop van 1 dag geven samen met Hannie Bakker van Rhapsody Design. Als je hier nu al meer informatie over wilt neem dan snel contact op.

Genoeg plannen dus voor het komende jaar. Dat in combinatie met mijn prachtige gezin, toffe netwerkpartners uit diverse netwerken en een goede gezondheid zal 2017 een onvergetelijk jaar gaan maken. Ik heb er zin in en hoop je snel te ontmoeten.

6 antwoorden
  • Kees Lamper
   Kees Lamper zegt:

   Ha Annelies,

   Allereerst bedankt! Waarom dit rendabel is? Om meerdere redenen:
   – De mensen die ik help hebben ook een netwerk en zijn blij met wat ik voor hun doe. Het is al veelvuldig voorgekomen dat mensen via iemand die ik geholpen heb bij mij gekomen zijn voor een betaalde opdracht.
   – Je creëert hiermee naamsbekendheid. Ik help mensen hun probleem op te lossen, over een x tijd hebben ze weer een probleem en aan wie denken zij meteen? Degene die hun vorige keer zo fijn geholpen heeft.

   En eigenlijk is er nog een derde reden die niets te maken heeft met rendabel maar wel een fijne reden is vind ik zelf. De hele wereld draait om geld maar soms is het fijn als je mensen kunt helpen zonder dat hier iets tegenover moet staan. En ja de schoorsteen moet gewoon roken maar als er ruimte voor mij is om op deze manier vrijwilligerswerk te doen dan doe ik dat graag.

   Beantwoorden
  • Kees Lamper
   Kees Lamper zegt:

   Bedankt Christian! Soms moet je eerst keren om daarna verder vooruit te komen. Jullie ook alle succes en we gaan weer voor mooie samenwerkingen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *