Hoe deactiveer je 2-Factor beveiliging in MailChimp?

In een tijd waarin digitale veiligheid van het grootste belang is, bieden veel diensten, zoals MailChimp, de mogelijkheid tot 2-factor authenticatie (2FA) om extra beveiliging te bieden. Hoewel 2FA sterk aanbevolen wordt, kunnen er situaties zijn waarin je deze functie wilt uitschakelen.

MailchimpIn dit artikel lopen we stap voor stap door het proces om de 2-factor beveiliging in MailChimp uit te schakelen.

 1. Inloggen op je MailChimp account
  Het eerste dat je moet doen, is inloggen op je MailChimp account. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in op de inlogpagina. Als je 2-factor authenticatie hebt ingeschakeld, wordt je ook gevraagd om je authenticatiecode in te voeren.
 2. Ga naar accountinstellingen
  Na het inloggen op je account, navigeer je naar de accountinstellingen. Klik op je profielnaam in de rechterbovenhoek en selecteer ‘Account’ uit het dropdown-menu.
 3. Ga naar beveiligingsinstellingen
  Binnen je accountpagina, zoek je naar het tabblad ‘Beveiliging’. Hier worden je huidige beveiligingsinstellingen weergegeven, inclusief de status van je 2-factor authenticatie.
 4. Deactiveer 2-factor authenticatie
  Onder de sectie ‘Twee-factor authenticatie’, zie je een optie genaamd ‘Twee-factor authenticatie is ingeschakeld’. Naast deze optie is er een knop of link om 2FA uit te schakelen. Klik hierop.
 5. Bevestig de deactivering
  Na het klikken op de knop om 2FA uit te schakelen, wordt je mogelijk gevraagd om je wachtwoord opnieuw in te voeren voor bevestiging. Voer je wachtwoord in en bevestig dat je 2FA wilt uitschakelen. Na deze stap is de twee-factor authenticatie voor je MailChimp account uitgeschakeld.

2-factor mailchimp

MailChimp account beveiliging

Let op: Door het uitschakelen van 2FA verlaag je de beveiligingsniveau van je account. Zorg ervoor dat je een sterk, uniek wachtwoord gebruikt om je account te beschermen en overweeg om 2FA opnieuw in te schakelen als de omstandigheden veranderen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.