Met RankMath SEO kun je 404-fouten monitoren en beheren. Dit helpt je om gebroken links en ontbrekende pagina’s op je website of webshop te identificeren en op te lossen.

404 monitoring met RankMath SEO

Volg deze stappen om 404-fouten te beheren met RankMath SEO

404 monitor

 1. Log in op je WordPress dashboard.
 2. Ga naar de zijbalk en klik op ‘Rank Math SEO’ om het dashboard van de plugin te openen.
 3. Klik op ‘Dashboard’ in het menu aan de linkerkant.
 4. Zoek naar de ‘404 Monitor’-module en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld. Als deze niet is ingeschakeld, schakel hem dan in en klik op ‘Save Changes’ (Wijzigingen opslaan).
 5. Ga terug naar het Rank Math-menu aan de linkerkant en klik op ‘404 Monitor’.
 6. Op de ‘404 Monitor’-pagina zie je een lijst met alle 404-fouten die op je website zijn gedetecteerd. Je kunt de details van elke fout bekijken, zoals de URL van de foutpagina, het aantal keren dat de fout is opgetreden, de laatste tijd dat de fout is gedetecteerd en de verwijzende URL (indien beschikbaar).

Nu je de 404-fouten op je website hebt geïdentificeerd, kun je actie ondernemen om ze op te lossen.

301 redirects maken

Een gebruikelijke aanpak is het instellen van 301 redirects om gebruikers van de foutpagina’s naar de juiste pagina’s te leiden. Volg deze stappen om redirects in te stellen met RankMath SEO.

Omleidingen RankMath

 1. Klik op ‘Redirections’ in het RankMath-menu aan de linkerkant. Als je de ‘Redirections’-module nog niet hebt geactiveerd, ga dan naar ‘RankMath’ > ‘Dashboard’, zoek naar de ‘Redirections’-module, schakel deze in en klik op ‘Save Changes’ (Wijzigingen opslaan).
 2. Klik op de knop ‘Add New’ (Nieuw toevoegen) om een nieuwe redirect-regel te maken.
 3. Voer de volgende informatie in:
  • ‘Source URLs’ (Bron-URL’s): Dit zijn de URL’s waarvan je wilt dat bezoekers worden doorgestuurd. Voer de URL in van de pagina die een 404-fout genereert.
  • ‘Destination URL’ (Bestemmings-URL): Dit is de URL waarnaar je wilt dat bezoekers worden doorgestuurd. Kies een relevante en bestaande pagina op je website.
  • ‘Redirection Type’ (Type omleiding): Kies het type omleiding dat je wilt instellen (meestal 301 voor permanente omleidingen of 302 voor tijdelijke omleidingen).
 4. Klik op ‘Add Redirection’ (Omleiding toevoegen) om de nieuwe redirect-regel op te slaan.

Door deze stappen te volgen, kun je 404-fouten op je website identificeren en oplossen met RankMath SEO. Het is aanbevolen om regelmatig de 404 Monitor te controleren en eventuele nieuwe fouten op te lossen om een optimale gebruikerservaring en SEO-prestaties te waarborgen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.