Avada, een populair WordPress thema, biedt ontwikkelaars een scala aan mogelijkheden om het uiterlijk en de functionaliteit van hun website aan te passen met behulp van hooks. Deze hooks stellen ontwikkelaars in staat om op specifieke plekken in de code hun eigen aangepaste code in te voegen. Hier is een uitgebreide uitleg over hoe je dit kunt doen:

Wat zijn Avada hooks?

Hooks zijn in essentie ‘ankerpunten’ binnen de thema-structuur waar je je eigen code kunt toevoegen of bestaande code kunt wijzigen. Er zijn twee hoofdtypen hooks: actions en filters. Met ‘actions’ kun je eigen code toevoegen op een specifiek punt binnen het thema, terwijl ‘filters’ je in staat stellen om bestaande content of functionaliteit te wijzigen.

Hoe gebruik je Avada hooks?

  1. Bepaal de positie van de hook: Beslis eerst waar je de aangepaste code wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld boven de header, na het footer, tussen blogberichten enzovoort zijn.
  2. Vind de juiste hook: Avada heeft een uitgebreide documentatie waarin alle beschikbare hooks worden vermeld. Ga naar Avada’s Developer Documentation en zoek naar de hook die overeenkomt met de positie die je hebt gekozen.
  3. Kopieer de hook-naam: Zodra je de juiste hook hebt gevonden, kopieer je de naam om later in je functie te gebruiken.
  4. Schrijf je functie: Maak een nieuwe functie in het functions.php bestand van je (child) thema. Deze functie zal de aangepaste code bevatten die je wilt toevoegen.
function my_custom_head_function_for_avada() {
   // Hier kun je je eigen HTML-code schrijven
    echo '<div class="my-custom-class">Hier is mijn aangepaste content!</div>';
}
  1. Voeg de hook toe: Met behulp van add_filter of add_action (afhankelijk van de hook) koppel je je functie aan de specifieke Avada hook:
add_filter( 'avada_after_header_wrapper', 'my_custom_head_function_for_avada' );
  1. Opslaan en testen: Sla het functions.php bestand op en controleer je website om te zien of de wijzigingen correct worden weergegeven.

Avada hooks zijn een krachtig hulpmiddel voor ontwikkelaars om hun website te personaliseren. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je eenvoudig je eigen code integreren in het Avada-thema en het ontwerp en de functionaliteit van je website naar wens aanpassen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.