In de snel ontwikkelende wereld neemt kunstmatige intelligentie (AI) een centrale plaats in, met tools die onze manier van werken, leren en communiceren revolutioneren.

Als je nieuw of beginner bent in het AI domein, kan het overweldigend zijn om te navigeren door de diverse en complexe AI-tools. Wat zijn de mogelijkheden, welke opties heb je wel of juist niet nodig, welke tool gebruik je voor tekst of beeld, zijn er kosten aan Ai tools verbonden, etc.

In dit korte artikel zullen we verschillende AI-tools die beschikbaar zijn benoemen, elk met hun eigen functies en toepassingen.

Overzicht AI tools

ChatGPT

ChatGPTOndertussen waarschijnlijk de bekendste AI assistent (behandel deze als een Chatbot). Er is een gratis variant en een betaalde versie. Het is aan te raden om maandelijkse investering van 20 dollar te investeren in ChatGPT omdat je simpelweg betere resultaten krijgt met de betaalde variant.

ChatGPT

ChatGPT is een geavanceerd taalmodel ontwikkeld door OpenAI, ontworpen om mensachtige conversaties te voeren en vragen te beantwoorden. Het maakt gebruik van machine learning om inzichten, advies, en tekstuele content te genereren over een breed scala aan onderwerpen.

Bekijk ChatGPT

Dall-E

Dall-E is een geavanceerd AI-systeem ontwikkeld door OpenAI dat afbeeldingen kan genereren of bewerken op basis van geschreven instructies, oftewel prompts. Stel je voor dat je een beschrijving geeft zoals “een olifant die op een fiets zit onder de maan” – Dall-E kan dan een beeld creëren dat deze beschrijving visueel voorstelt.

Het is bijzonder omdat het zeer creatief kan zijn en dingen kan combineren op manieren die nog nooit eerder gezien zijn, wat het een krachtig hulpmiddel maakt voor kunstenaars, ontwerpers, en iedereen die visuele content nodig heeft. Je kunt Dall E niet als een losse tool gebruiken, het is geïntegreerd in ChatGPT bijvoorbeeld sinds versie 3.

Bekijk Dall E

Midjourney

MidjourneyMidjourney is een soort slimme computerprogramma dat plaatjes kan maken gebaseerd op wat je het vraagt. Je typt in wat voor afbeelding je wilt, bijvoorbeeld een zonsondergang op het strand of een kat in de ruimte, en Midjourney maakt dat plaatje voor je. Het is alsof je een heel getalenteerde tekenaar hebt die precies kan tekenen wat jij in gedachten hebt.

Midjourney resultsDe afbeelding die je hiernaast ziet staan is gemaakt in Midjourney. Met het commando: office manager die heel blij naar haar scherm kijkt.

Wat wij een nadeel vinden van Midjourney is dat het werkt via de servers van Discord, dit is onhandig. Als je de weg weet hierop hoeft het geen probleem te zijn maar ideaal is het niet.

Midjourney kent verschillende abonnementen. Er is een basisabonnement waarmee je een bepaald aantal plaatjes elke maand kan maken. Als je meer plaatjes wilt maken of extra functies nodig hebt, kun je kiezen voor een duurder abonnement. De prijzen kunnen veranderen, dus het is een goed idee om op hun website te kijken voor de meest actuele informatie.

Bekijk Midjourney

Microsoft Copilot

Microsoft copilotCopilot is de Ai Assistent van Microsoft. Deze tool is te integreren in Microsoft producten als Office 365 en Teams. Hiervoor heb je een abonnement nodig.

De Ai Assistent van Microsoft, ook bekend als Cortana, is een slimme digitale helper ontworpen om je dagelijks leven gemakkelijker te maken. Copilot kan je helpen met taken zoals het opzoeken van informatie op het internet, het beheren van je kalender, het instellen van herinneringen, en zelfs het sturen van e-mails. Deze optie is gratis online te gebruiken via de website.

Je kunt met Microsoft Copilot praten of typen, net zoals je met een echt persoon zou doen, en het werkt op verschillende apparaten zoals computers, smartphones en slimme luidsprekers.

Bekijk Microsoft Copilot

Pixverse

PixverseMet deze innovatieve Ai video tool kunnen gebruikers met tekstcommando’s of afbeeldingen starten met boeiende en interactieve video’s genereren, waarbij tekstuele informatie naadloos wordt geïntegreerd met visuele elementen.

Pixverse is online te gebruiken of net als Midjourney via de Discord servers. Vooralsnog is het volledig gratis. Een voorbeeld van een video die gemaakt is met Pixverse vind je hieronder. Dit is slechts een voorbeeld, de kwaliteit kan met beter prompten aanzienlijk beter worden uiteraard.

Bekijk Pixverse

ElevenLabs

Stemacteur in 1 minuut! Type de tekst die je ingesproken wilt hebben, kies een taal en stemacteur en je hebt in een paar klikken jou voice-over.

Eleven LabsElevenLabs biedt een Ai-gedreven spraakgenerator die tekst omzet in natuurlijk klinkende spraak in elke taal. Deze tool is een oplossing voor video-creators, ontwikkelaars en bedrijven die gesproken audio willen genereren, variërend van personages in verhalen tot dynamische dialogen in games en natuurlijke voice-overs voor audioboeken.

Het platform ondersteunt op dit moment 29 talen en biedt verschillende abonnementsplannen aan, beginnend met een gratis plan dat maandelijks 10.000 tekens geeft, dat is ongeveer 10 minuten audio. Betaalde abonnementen bieden meer tekens en custom voices, met prijzen variërend van $5 tot $330 per maand, afhankelijk van de wensen die je hebt​​.

De Nederlandse taal is nog steeds lastig om deze vloeiend uit te spreken, het platform is perfect voor Engelstalige teksten maar in het Nederlands nog niet goed genoeg op het moment.

Bekijk ElevenLabs

Runway

RunwayVideo’s genereren op basis van tekst en afbeeldingen, toegankelijk voor zowel professionals als beginners in de AI wereld. Dat kun je met Runway.

Runway is een innovatief platform dat een breed scala aan creatieve tools biedt, waaronder het maken, bewerken en verbeteren van video’s. Of het nu gaat om het toevoegen van speciale effecten, het automatiseren van tijdrovende bewerkingstaken of het transformeren van tekst naar video, Runway biedt een intuïtieve interface die zowel beginners als professionals aanspreekt.

Wat de kosten betreft, hanteert Runway een abonnementsmodel met verschillende prijspunten, afhankelijk van de behoeften en het gebruiksniveau van de gebruiker. Er is een zeer beperkt gratis pakket, als je meer opties en resultaten wilt moet je een maandelijks abonnement afnemen vanaf 12 euro per maand.

Bekijk Runway

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.