Een webshop zonder betaalmethodes is geen webshop. Dat is een simpele conclusie. Er zijn verschillende Payment Service Providers (PSP’s). Wij adviseren onze klanten meestal gebruik te maken van Mollie. Waarom? Deze ondersteunen veel methodes, zijn zeer goed en gemakkelijk te koppelen aan WooCommerce en rekenen daarnaast redelijke commissies bij verschillende betaalmethodes.

Het voordeel van alle betaalmethodes via één PSP is dat je administratie op orde is en blijft omdat je overzicht hebt en kunt houden op je betalingen, credits, etc.

Mollie WooCommerce instellingen

Bij de instellingen van Mollie in je webshop kun je instellen welke betaalmethodes je actief wilt zien. Let op dat je een betaalmethode sowieso binnen het dashboard van Mollie zelf moet activeren voordat je deze kunt activeren binnen je webshop. Verder kun je hier ook nog instellen wat er moet gebeuren met orderstatussen en dergelijke na een afgeronde betaling.

Als je je webshop nog aan het bouwen bent kun je deze instellen op een testmodus. Hiermee kun je dus onbeperkt testen zoals bezoekers je live webshop ook zullen zien.

Een extra toevoeging om je webshop gebruiksvriendelijker te maken is om per land de betaalmethodes te tonen. In België bijvoorbeeld bestaat onze iDEAL niet, verberg deze dus. Dit kun je eenvoudig doen met de plugin Country Based Payments.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.