Wat zijn breadcrumbs?

Breadcrumbs zijn een kleine tekstuele navigatiehulp die meestal bovenaan een webpagina wordt weergegeven. Deze navigatiehulp toont het pad naar de huidige pagina binnen de hiërarchie van de WordPress website. Het doel van breadcrumbs is om gebruikers een makkelijke manier te bieden om terug te navigeren naar voorgaande pagina’s zonder de ‘terug’ knop van hun browser te gebruiken.

Breadcrumbs WordPressBreadcrumbs in WordPress

Breadcrumbs zijn bijzonder nuttig op websites met veel geneste pagina’s of complexe structuren. Ze helpen gebruikers om hun locatie op de site te begrijpen en hoe ze zijn gekomen waar ze zijn. Dit is niet alleen goed voor de gebruikerservaring, maar helpt ook zoekmachines bij het begrijpen van de structuur van een website.

Soorten breadcrumbs

  • Hiërarchische breadcrumbs: Deze tonen het pad van de hoofdpagina tot de huidige pagina. Bijvoorbeeld: Home > Blog > Categorie > Postnaam.
  • Attribuut breadcrumbs: Deze tonen verschillende attributen van de huidige pagina, zoals categorieën of prijsbereiken. Bijvoorbeeld: Home > Herenkleding > Overhemden > Casual. Wordt vaak gebruikt in een webshop bijvoorbeeld.
  • Historische breadcrumbs: Deze tonen de stappen die de gebruiker heeft genomen om de huidige pagina te bereiken, ongeacht de site-structuur.

Hoe voeg je breadcrumbs in?

Om breadcrumbs te implementeren, gebruiken webontwikkelaars vaak gestructureerde gegevens om ervoor te zorgen dat zoekmachines de links kunnen begrijpen en gebruiken in hun zoekresultaten, wat de SEO van de website ten goede komt.

In veel contentbeheersystemen zoals WordPress, kunnen plugins of thema-opties worden gebruikt om breadcrumbs automatisch toe te voegen en te configureren. Bijvoorbeeld met de RankMath SEO plugin kun je RankMath breadbrumbs toevoegen aan een bericht of pagina.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.