Browsercache legen in Google Chrome browser

Het legen van je browsercache in Google Chrome is een relatief eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Open Google Chrome: Klik op het pictogram van Google Chrome om de browser te openen.
  2. Ga naar de browserinstellingen: Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Dit opent een dropdown-menu.
  3. Open de browsegegevens: Beweeg je muis over “Meer hulpprogramma’s” in het dropdown-menu, en klik vervolgens op “Browsegegevens wissen”. Dit opent een nieuw venster met de titel “Browsegegevens wissen”.
  4. Selecteer het te wissen tijdsbereik: In het dropdown-menu naast “Tijdsbereik”, selecteer het tijdsbereik waarvoor je de cache wilt wissen. Je kunt kiezen uit de laatste uur, de laatste 24 uur, de laatste 7 dagen, de laatste 4 weken, of “Alles”.
  5. Selecteer “Gecachte afbeeldingen en bestanden”: Onder het kopje “Te wissen gegevens”, zorg ervoor dat het vakje naast “Gecachte afbeeldingen en bestanden” is aangevinkt. Je kunt ook andere gegevens selecteren om te wissen, zoals je browsegeschiedenis of cookies, maar dit is niet nodig als je alleen de cache wilt wissen.
  6. Wis de cache: Klik op de blauwe “Gegevens wissen” knop aan de onderkant van het venster. Dit zal alle geselecteerde gegevens wissen, inclusief je cache.

En dat is het! Je hebt nu met succes de cache van je Google Chrome-browser gewist. Het legen van je cache kan helpen om problemen met het laden van webpagina’s op te lossen en kan ook waardevolle ruimte op je harde schijf vrijmaken. Het is een goed idee om regelmatig je cache te legen, vooral als je merkt dat je browser traag begint te werken.