Weet je wat vervelend is? Als je een website live gezet hebt en de resultaten in de zoekmachines beginnen naar beneden te zakken. Dan is het tijd voor actie.

Noindex vinkje WordPress lezen optie

De eerste stap die je dan kunt nemen is het bekijken van de checkbox onder Instellingen > Lezen van je WordPress installatie. Deze zet direct je hele website op noindex. Dit betekent eigenlijk niets meer of minder dan dat je aangeeft bij Google dat de website niet geïndexeerd moet worden. Google geeft hierop overigens geen garantie dat zij zich hier aan houden. Maar mijn ervaring is dat dit wel goed werkt.

Vinkje lezen

Daarnaast kan er ook via je robots.txt bestand op de server aangegeven dat bepaalde pagina’s of de gehele website niet geïndexeerd moeten worden. Als laatste heeft ook de Yoast Plugin ook de mogelijkheid om pagina’s en berichten op noindex te zetten.

Seerobots Chrome ExtensieMaar hoe controleer je of een website op noindex staat, zonder dat je hoeft in te loggen? Ook hiervoor is uiteraard een heel handige Chrome Extensie, de Seerobots extensie. Niets meer of minder dan een gekleurd vlak bij de extensies rechts bovenin beeld. Volledig groen betekent dat alles goed ingesteld staat. Afhankelijk van het soort instellingen voor indexering kan de helft of het volledige vlak rood kleuren. Als je klikt op het vlak krijg je summiere extra informatie over de indexeringsinstellingen.

Meer informatie

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.