SQL-bestanden importeren met SSH

Als je toegang hebt tot een server via SSH en je wilt SQL-databasebestanden importeren, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel leggen we uit hoe je SQL-bestanden kunt importeren in een MySQL-database met behulp van de commandoregel in een SSH-verbinding. Deze methode kan handig zijn bij het overzetten van databases, het herstellen van back-ups of het importeren van gegevens vanuit externe bronnen.

Vereisten voor SSH

Voordat je begint, zorg ervoor dat je de volgende informatie bij de hand hebt:

  1. SSH-toegang: Je moet via SSH zijn ingelogd op de server waarop de MySQL-database zich bevindt.
  2. MySQL-inloggegevens: Je moet de inloggegevens van een MySQL-gebruiker hebben met de juiste rechten om databases te maken en te bewerken. Vervang ‘user_name’ in de volgende voorbeelden door de naam van de MySQL-gebruiker.
  3. Database-naam: Ken de naam van de database waarin je het SQL-bestand wilt importeren. Vervang ‘database_name’ in de volgende voorbeelden door de naam van de database.
  4. SQL-bestand: Zorg ervoor dat het SQL-bestand dat je wilt importeren beschikbaar is op de server. Vervang ‘file.sql’ in de volgende voorbeelden door de daadwerkelijke bestandsnaam.

Het importeren van een SQL-bestand

Om een SQL-bestand te importeren, open je een terminalvenster waarin je bent ingelogd via SSH en voer je de volgende opdracht in:

mysql -p -u user_name database_name < file.sql

Laten we dit commando nader bekijken:

  • mysql: Dit is het MySQL-opdrachtregelprogramma.
  • -p: Hiermee geef je aan dat je een wachtwoord moet invoeren om in te loggen.
  • -u user_name: Vervang ‘user_name’ door de naam van de MySQL-gebruiker met de juiste rechten.
  • database_name: Vervang ‘database_name’ door de naam van de doeldatabase waarin je de gegevens wilt importeren.
  • < file.sql: Dit symbool < wordt gebruikt om de inhoud van het SQL-bestand ‘file.sql’ in te voeren in de opgegeven database.

Voorbeeld

Stel dat je bent ingelogd op een server met de naam ‘example.com’ via SSH en je hebt een MySQL-gebruiker met de naam ‘myuser’, een database met de naam ‘mydatabase’, en een SQL-bestand met de naam ‘data.sql’ dat je wilt importeren. Het commando zou er als volgt uitzien:

mysql -p -u myuser mydatabase < data.sql

Na het uitvoeren van dit commando, wordt je gevraagd om het wachtwoord voor de MySQL-gebruiker in te voeren. Als het wachtwoord correct is, zal MySQL het SQL-bestand importeren in de opgegeven database.

Dit is een handige methode om snel gegevens in een MySQL-database te importeren via SSH. Zorg ervoor dat je de juiste machtigingen en rechten hebt om deze bewerkingen uit te voeren om een soepele importervaring te garanderen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.