Hoe maak je een screenshot op Mac?

Het maken van een screenshot, of schermafbeelding, is een essentiële vaardigheid voor elke Mac-gebruiker. Of je nu een technisch probleem wilt documenteren, een inspirerend ontwerp wilt vastleggen, of gewoon een grappige meme wilt delen, het maken van een screenshot op een Mac is eenvoudig en intuïtief. Hier is een stapsgewijze handleiding.

Volledig Scherm Screenshot

  1. Om een screenshot van je hele scherm te maken, druk je tegelijkertijd op de toetsen Shift (⇧), Command (⌘) en 3.
  2. Het screenshot wordt automatisch opgeslagen op je bureaublad als PNG-bestand. De bestandsnaam begint standaard met “Schermafbeelding” gevolgd door de datum en tijd.

Gedeeltelijk Scherm Screenshot

  1. Als je slechts een deel van je scherm wilt vastleggen, druk je op de toetsen Shift (⇧), Command (⌘) en 4. De cursor verandert in een kruisje.
  2. Klik en sleep met je muis over het gedeelte van het scherm dat je wilt vastleggen. Laat de muisknop los om de screenshot te maken.
  3. Net als bij een volledig scherm screenshot, wordt de afbeelding automatisch opgeslagen op je bureaublad.

Screenshot van een Specifiek Venster

  1. Als je een screenshot van een specifiek venster wilt maken, druk je op Shift (⇧), Command (⌘) en 4, en vervolgens op de spatiebalk. De cursor verandert in een camerapictogram.
  2. Beweeg het camerapictogram over het venster dat je wilt vastleggen. Het venster wordt blauw om aan te geven dat het is geselecteerd.
  3. Klik om de screenshot te maken. Ook deze wordt automatisch opgeslagen op je bureaublad.

Gebruik van Screenshot App

Met macOS Mojave en later, kun je de Screenshot app gebruiken voor meer controle over je screenshots. Je kunt deze openen door op Shift (⇧), Command (⌘) en 5 te drukken. De app biedt opties om het volledige scherm, een geselecteerd venster of een aangepast gedeelte vast te leggen. Je kunt ook een timer instellen en kiezen waar je screenshots worden opgeslagen.

Het maken van een screenshot op een Mac is een eenvoudig proces, ongeacht of je het volledige scherm, een geselecteerd venster of een specifiek gedeelte van het scherm wilt vastleggen. Of je nu een beginnende Mac-gebruiker bent of een doorgewinterde veteraan, deze vaardigheid zal ongetwijfeld van pas komen in je dagelijkse computergebruik.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.