DMARC Tester is een online tool die specifiek is ontworpen om te helpen bij het valideren en testen van jouw DMARC-configuratie. DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) is een e-mailverificatieprotocol dat helpt beschermen tegen phishing, spoofing, en andere soorten misbruik.

Naast het controleren van DMARC records in je DNS instellingen checkt de gratis tool ook direct de SPF en DKIM records. Deze drie records zijn verantwoordelijk voor het wel of niet afleveren van jouw e-mails. Naast de functionaliteit is de tool ook zo ontwikkelt dat het er grappig uitziet om naar te kijken hoe het werkt.

DMARC tester

Wat is de DMARC Tester?

Door gebruik te maken van DMARC Tester, kun je verschillende aspecten van een DMARC-setup controleren en optimaliseren. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies en mogelijkheden van DMARC Tester:

DMARC-recordvalidatie: DMARC Tester kan je DMARC-records controleren op syntaxfouten of configuratieproblemen. Het helpt bij het verifiëren of je DMARC-record correct is geformuleerd en of het de gewenste beleidsacties voor je domein bevat.

DMARC-beleidstesten: De tool biedt functionaliteiten om te testen hoe effectief je DMARC-beleid is in het omgaan met e-mails die niet voldoen aan SPF (Sender Policy Framework) en DKIM (DomainKeys Identified Mail) verificatie-eisen. Dit is cruciaal voor het begrijpen van de impact van je DMARC-beleid op de afleverbaarheid van e-mail.

Rapportage en analyse: DMARC Tester kan geaggregeerde en forensische rapporten genereren die inzicht geven in het gedrag van verzonden en ontvangen e-mails met betrekking tot DMARC. Dit bevat informatie over welke e-mails zijn afgewezen, in quarantaine zijn geplaatst of geaccepteerd, net als de details over de bronnen van deze e-mails.

Beleidsadvies: Op basis van de resultaten van de tests en analyses kan DMARC Tester aanbevelingen doen voor het verbeteren van je DMARC-configuratie. Dit kan variëren van het aanpassen van je DMARC-beleid (bijvoorbeeld van ‘none’ naar ‘quarantine’ of ‘reject’) tot het verfijnen van je SPF- en DKIM-records.

Door gebruik te maken van DMARC Tester, kun je de e-mailbeveiliging van jouw domein aanzienlijk verbeteren, de afleverbaarheid van legitieme e-mails waarborgen en bescherming bieden tegen misbruik van hun domeinnaam.

Deze gratis waardevolle tool vind je hier.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.