Het instellen van e-mail doorsturen in cPanel is een vrij eenvoudig proces. Maar dat geldt uiteraard voor veel zaken waar je van weet hoe het werkt.

E-mail doorstuur cpanel

E-mail doorsturen in cPanel uitleg

 1. Log in op cPanel
  • Begin door in te loggen op je cPanel-account. Dit doe je meestal via een URL die wordt verstrekt door je hostingprovider, gevolgd door je gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Zoek de e-mail sectie
  • Ingelogd, navigeer je naar de sectie ‘E-mail’ op het cPanel dashboard.
 3. Ga naar ‘Forwarders’ of ‘Doorstuurders’
  • Binnen de E-mail sectie, zoek je naar een optie genaamd ‘Forwarders’ of ‘Doorstuurders’. Klik hierop.
 4. Voeg een nieuwe doorstuurder toe
  • In het Forwarders-gedeelte zie je een optie om een nieuwe doorstuurder toe te voegen. Klik op ‘Add Forwarder’ of ‘Doorstuurder toevoegen’.
 5. Stel de doorstuuradres in
  • Hier moet je het e-mailadres invullen dat je wilt doorsturen. Voer het volledige e-mailadres in van de account waarvan je de e-mails wilt doorsturen.
 6. Voer het bestemmingsadres in
  • Vervolgens voer je het e-mailadres in waar je de e-mails naartoe wilt doorsturen. Dit kan elk geldig e-mailadres zijn, binnen of buiten je huidige domein.
 7. Bevestig de instellingen
  • Nadat je de benodigde informatie hebt ingevoerd, bevestig je de instellingen door op ‘Add Forwarder’ of een vergelijkbare knop te klikken.
 8. Controleer de instellingen
  • Na het instellen van de doorstuurder, is het goed om te controleren of deze correct is ingesteld. Dit doe je door een test-e-mail te sturen naar het adres dat wordt doorgestuurd en te kijken of deze aankomt op het bestemmingsadres.

E-mail blijft in je originele mailbox

Het is belangrijk om te onthouden dat e-mail doorsturen in cPanel niet de e-mails op je oorspronkelijke account verwijdert, tenzij je specifieke regels hebt ingesteld om dit te doen. Doorsturen betekent simpelweg dat een kopie van binnenkomende e-mails naar een ander adres wordt gestuurd.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.