Als eigenaar van een kledingwebshop is het efficiënt om globale eigenschappen zoals maat en kleur te kunnen beheren. Hier is een gedetailleerde handleiding:

  1. Inloggen op webshop: Start door in te loggen op je webshopbeheer.
  2. Navigeren naar eigenschappen: Ga naar ‘Producten’ in je dashboard en selecteer vervolgens ‘Eigenschappen’.
  3. Eigenschap aanmaken: Voer een relevante naam en slug in voor je nieuwe eigenschap. Bijvoorbeeld, ‘Maat’ of ‘Kleur’.
  4. Attribuut toevoegen: Klik op de knop ‘Attribuut toevoegen’. Dit creëert de nieuwe eigenschap in je systeem.
  5. Eigenschappen instellen: Na het toevoegen zie je het nieuwe attribuut aan de rechterkant van het scherm. Klik op ‘Voorwaarden instellen’ om specifieke waarden voor het attribuut in te voeren. Voor ‘Maat’ kan dit bijvoorbeeld S, M, L, XL zijn en voor ‘Kleur’ kan dit Rood, Groen, Blauw, enz. zijn.
  6. Eigenschappen aan producten toevoegen: Ga nu naar een individueel product in je catalogus. Onder ‘Productgegevens’, vind je een tab genaamd ‘Eigenschappen’. Selecteer hier je nieuwe eigenschap en pas deze toe op het product.
  7. Bulk bewerken: Voor efficiëntie kun je de bulkbewerkingsoptie gebruiken om deze eigenschappen in één keer toe te voegen aan meerdere producten die dezelfde eigenschappen delen.
  8. Consistentie controleren: Zorg ervoor dat de eigenschappen consistent zijn over je hele catalogus voor een betere gebruikerservaring.
  9. Testen: Controleer na het instellen van de eigenschappen hoe ze worden weergegeven op de frontend van je webshop. Zorg ervoor dat alles duidelijk en correct is voor je klanten.
  10. Feedback: Verzamel feedback van gebruikers om te zien of de nieuwe eigenschappen hun winkelervaring verbeteren en pas aan waar nodig.

Met deze stappen kun je gemakkelijk en efficiënt globale eigenschappen zoals maat en kleur toevoegen aan de producten in je webshop, waardoor het beheer van je inventaris gestroomlijnd en geoptimaliseerd wordt.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.