Google Lighthouse is een open-source tool van Google die wordt gebruikt voor het verbeteren van de kwaliteit van webpagina’s. Het biedt standaard audits voor prestaties, toegankelijkheid, progressieve web-apps (PWA), SEO, en meer.

Website ontwikkelaars kunnen Lighthouse gebruiken om hun WordPress websites te testen en om gebieden te identificeren waar verbeteringen nodig zijn.

Lighthouse

Hoe werkt Google Lighthouse?

Lighthouse voert een reeks tests uit op een webpagina en geeft scores voor verschillende categorieën. Deze categorieën gaat over zaken als laadsnelheid, gebruiksvriendelijkheid, optimalisatie voor zoekmachines, en meer.

De tool genereert een rapport met gedetailleerde inzichten en aanbevelingen, zodat website ontwikkelaars kunnen zien waar hun pagina’s goed presteren en waar ze moeten worden verbeterd.

Google Lighthouse is belangrijk omdat het helpt om de algehele kwaliteit van WordPress websites te verbeteren. Door te focussen op factoren zoals prestaties en toegankelijkheid, helpt Lighthouse ontwikkelaars om webpagina’s te creëren die snel, gebruiksvriendelijk, en zoekmachinevriendelijk zijn. Dit draagt bij aan een betere gebruikerservaring en kan de zichtbaarheid van een website in zoekresultaten verbeteren.

Hoe gebruik je Google Lighthouse?

Google Lighthouse kan worden gebruikt via verschillende methoden, waaronder de Chrome DevTools, de commandoregel, of als een node-module.

Het is eenvoudig te gebruiken via de Chrome-browser door naar “Inspect” te gaan, vervolgens het “Lighthouse” tabblad te selecteren, en een audit uit te voeren. Dit maakt het een toegankelijke en krachtige tool voor zowel ontwikkelaars als marketeers.

Het beste kun je een Google Lighthouse test uitvoeren in een incognito modus van Google Chrome. Dan heb je namelijk geen last van Google Chrome extensies en dergelijke die het beeld vertroebelen.

Los van het bovenstaande is een score indicatief. Uiteraard is het goed om de score zo hoog mogelijk te laten worden maar het is slechts een indicatie omdat het slechts vanaf één locatie getest wordt onder relatief perfecte omstandigheden.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.