Google Merchant center?

Het is voor bedrijven met een webshop belangrijker dan ooit om online aanwezig te zijn. Dit betekent niet alleen het hebben van een aantrekkelijke website of een actieve sociale media-aanwezigheid, maar ook het benutten van de tools en platforms die beschikbaar zijn om je producten effectief te presenteren aan potentiële klanten.Google Merchant Center

Een van deze (gratis) tools is Google Merchant Center. In dit artikel leiden we je stap voor stap door het proces van het aanmelden van je online winkel bij Google Merchant Center.

Wat is Google Merchant Center?

Google Merchant Center is een online tool van Google waarmee webshops hun producten kunnen uploaden en beheren voor Google Shopping, productadvertenties en andere Google-diensten. Het stelt je in staat om gedetailleerde productinformatie te verstrekken die op Google kan worden weergegeven wanneer gebruikers naar je producten zoeken.

Hoe meld je je webshop aan?

 1. Maak een Google Merchant Center-account aan
  Het eerste dat je moet doen, is een Google Merchant Center-account aanmaken. Je kunt dit doen door naar de website van Google Merchant Center te gaan en de instructies te volgen. Je moet je bedrijfsgegevens invoeren, inclusief je bedrijfsnaam, locatie, website en contactgegevens.
 2. Verifieer en claim je website
  Na het aanmaken van je account, moet je je website verifiëren en claimen. Dit is een belangrijke stap omdat het Google laat zien dat je de eigenaar bent van de website en dat je toestemming hebt om de site te vertegenwoordigen in Merchant Center.
 3. Upload je productgegevens
  Zodra je je website hebt geverifieerd en geclaimd, is de volgende stap het uploaden van je productgegevens naar Google Merchant Center. Dit omvat gedetailleerde informatie over elk product, zoals de productnaam, beschrijving, prijs, URL van de productpagina, URL van de afbeelding en beschikbaarheid. Hiervoor kun je gebruik maken van een productfeed uit je WooCommerce webshop die je met een plugin maakt en die automatisch bijgewerkt wordt als je assortiment wijzigt.
 4. Optimaliseer je productgegevens
  Eenvoudigweg je productgegevens uploaden is niet genoeg. Je moet ze optimaliseren om ervoor te zorgen dat ze zo effectief mogelijk zijn. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je producttitels en beschrijvingen nauwkeurig en beschrijvend zijn, dat je kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen gebruikt en dat je de juiste productcategorieën kiest.
 5. Maak je shopping-campagnes
  Na het uploaden en optimaliseren van je productgegevens, is de laatste stap het maken van je Google Shopping-campagnes. Dit zijn de advertenties die worden weergegeven in de Google-zoekresultaten wanneer gebruikers naar je producten zoeken. Je kunt verschillende campagnes maken, elk gericht op verschillende productcategorieën of doelgroepen.

Als je productfeed correct ingesteld is verschijnen de producten uit je webshop in het shopping tabblad van Google. Mocht je meer willen promoten dan kun je betaald adverteren met je feed.

Google Shopping

Google Merchant Center is een krachtig hulpmiddel dat je kan helpen je online winkel te optimaliseren en meer klanten te bereiken. Heb je hulp nodig? Stuur ons een bericht.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.