Gravity Forms PDF is een essentiële plugin voor iedereen die gebruik maakt van Gravity Forms voor het beheren van online formulieren op WordPress-websites. Deze plugin voegt een waardevolle functionaliteit toe aan de reeds krachtige formulierbouwtool, namelijk de mogelijkheid om PDF-bestanden te genereren en te versturen.

Wat is Gravity Forms PDF?

De belangrijkste functie van Gravity Forms PDF is het automatisch genereren van PDF-documenten uit de ingevulde formuliergegevens in een WordPress website. Zodra een bezoeker een formulier invult en verstuurt, kan de plugin een PDF-bestand creëren met alle ingevoerde gegevens.

Dit document kan dan gedownload worden door de bezoeker of automatisch verzonden worden naar de beheerder of klant.

Gravity PDF

Gravity Forms PDF sjablonen

Standaard biedt de Gravity Forms PDF plugin een reeks basis-PDF-sjablonen die eenvoudig kunnen worden aangepast aan de huisstijl van je website of bedrijf.

Als je meer geavanceerde aanpassingen nodig hebben, zoals specifieke lay-outs of integratie van bedrijfslogo’s, biedt de plugin de mogelijkheid om aangepaste templates te gebruiken. Deze kunnen ontworpen worden met HTML en CSS, wat volledige controle geeft over het uiterlijk van de PDF-documenten.

Opties en extensies voor PDF’s

Hoewel de basisversie van Gravity Forms PDF gratis is, biedt de website van de plugin ook geavanceerde opties en extensies tegen betaling. Deze premium functies omvatten onder andere meer geavanceerde sjablonen, uitgebreidere aanpassingsmogelijkheden, en extra integraties met andere plugins en diensten.

De premium templates en add-ons vind je op de website van Gravity PDF zelf.

Voordelen

Het gebruik van Gravity Forms PDF heeft meerdere voordelen:

  • Gebruikersgemak: Bezoekers kunnen direct na het invullen van een formulier een overzichtelijke PDF downloaden met hun ingevoerde gegevens.
  • Professionaliteit: Het versturen van een gepersonaliseerd PDF-document verbetert de professionaliteit en merkbeleving.
  • Efficiëntie: Voor bedrijven en websitebeheerders betekent dit een geautomatiseerde workflow, waarbij klantgegevens direct in een gestructureerd en professioneel formaat beschikbaar zijn.
  • Veiligheid: PDF-documenten kunnen worden beveiligd en versleuteld, wat bijdraagt aan de veiligheid van de verzonden gegevens.

Integratie met andere tools

Gravity Forms PDF kan worden geïntegreerd met andere WordPress-plugins en digitale tools, waardoor de functionaliteit nog verder uitgebreid kan worden. Dit omvat integraties met e-mailmarketingtools, CRM-systemen, en andere automatiseringstools die het beheer van klantgegevens en communicatie stroomlijnen.

Gravity Forms PDF is een krachtige toevoeging voor iedereen die Gravity Forms gebruikt voor het beheren van formulieren op hun WordPress site of WooCommerce webshop. Of je nu een kleine ondernemer bent of een groot bedrijf, deze plugin biedt de flexibiliteit, professionaliteit en efficiëntie die nodig is om klantgegevens effectief te beheren en te communiceren.

Bekijk de site voor verdere informatie over Gravity Forms PDF

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.