Hoe kun je WordPress widgets aanpassen?

WordPress is een van de meest gebruikte content management systemen (CMS) ter wereld. Een van de flexibele aspecten van WordPress is de mogelijkheid om met widgets te werken. Widgets zijn kleine blokken die verschillende functies hebben, zoals het weergeven van de laatste berichten, recente reacties, een zoekbalk en meer. In dit artikel (en de begeleidende video) laten we je zien hoe je WordPress widgets kunt aanpassen.

Wat zijn WordPress widgets?

Widgets zijn in feite kleine modules die je kunt toevoegen, verwijderen of herschikken op je WordPress-site, meestal in zijbalken of voetteksten. Ze zijn ontworpen om de gebruiker een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier te bieden om functies of inhoud toe te voegen zonder dat er code hoeft te worden geschreven.

Stappen om WordPress widgets aan te passen:

  1. Toegang tot het widget gebied: Log in op je WordPress-dashboard. Ga naar ‘Weergave’ en selecteer ‘Widgets’.
  2. Widgets bekijken: Hier zie je alle beschikbare widgets en de gebieden (zijbalken, voetteksten, etc.) waar je ze kunt plaatsen.
  3. Widgets toevoegen of verwijderen: Sleep eenvoudig de gewenste widget naar het gewenste gebied of sleep het uit het gebied om het te verwijderen.
  4. Widgets aanpassen: Nadat je een widget hebt toegevoegd, klik je erop om de instellingen te bekijken en aan te passen. Vergeet niet op ‘Opslaan’ te klikken na het aanbrengen van wijzigingen.
  5. Widgets in realtime bekijken: Je kunt ook de ‘Customizer’ gebruiken door naar ‘Weergave’ > ‘Aanpassen’ te gaan en dan ‘Widgets’ te selecteren. Hier kun je wijzigingen in realtime bekijken voordat je ze opslaat.

Tips voor het werken met WordPress widgets:

  • Kies relevante widgets: Niet elke widget is geschikt voor elke website. Kies de widgets die het meest relevant zijn voor je site en je bezoekers.
  • Beperk het aantal widgets: Te veel widgets kunnen je site rommelig maken en de laadtijd verlengen. Kies zorgvuldig en behoud alleen de essentiĆ«le.
  • Gebruik widget-plugins: Er zijn talloze plugins beschikbaar die extra widget-functionaliteit bieden. Blader door de WordPress plugin-bibliotheek om er een te vinden die past bij je behoeften.

Lees alles over het Avada thema in ons artikel over Avada.
Bestel direct het Avada thema*

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.