Imagify is een populaire plugin voor WordPress die helpt bij het optimaliseren van afbeeldingen op je website. Het belangrijkste doel van Imagify is om de grootte van afbeeldingsbestanden te verminderen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Dit wordt bereikt door middel van een proces dat bekend staat als ‘image compression’.

Voordelen Imagify

  1. Vermindering van de laadtijd: Door de bestandsgrootte van afbeeldingen te verkleinen, kan Imagify de laadtijd van webpagina’s aanzienlijk verminderen. Dit is cruciaal voor de gebruikerservaring en SEO.
  2. Bandbreedtebesparing: Geoptimaliseerde afbeeldingen gebruiken minder bandbreedte, wat vooral belangrijk is voor websites met veel verkeer of beperkte hostingbronnen.
  3. Automatisering: Imagify kan automatisch nieuwe afbeeldingen optimaliseren die aan de website worden toegevoegd, wat tijd en moeite bespaart.
  4. Verschillende optimalisatieniveaus: De plugin biedt verschillende niveaus van compressie – van normaal (geen zichtbaar kwaliteitsverlies) tot agressief (kleiner bestand met een beetje kwaliteitsverlies) tot ultra (sterkste compressie met zichtbaar kwaliteitsverlies).
  5. WebP-conversie: Imagify ondersteunt ook het converteren van afbeeldingen naar het WebP-formaat, dat bekend staat om zijn superieure compressie en kwaliteit ten opzichte van traditionele formaten zoals JPEG en PNG.
  6. Bulk optimalisatie: Met Imagify kun je bestaande afbeeldingen op je website in bulk optimaliseren, wat handig is als je de plugin installeert op een website die al veel afbeeldingen bevat.

Imagify is een waardevol hulpmiddel zijn om de prestaties en laadsnelheid van klantenwebsites te verbeteren, wat uiteindelijk kan leiden tot een hogere klanttevredenheid en betere SEO-resultaten.

Je vind meer informatie over de plugin hier.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.