Het ophalen van externe e-mail in Gmail

Google’s e-mailservice, Gmail, is ongetwijfeld een van de meest gebruikte e-mailplatformen wereldwijd. Als je Gmail gebruikt en ook e-mails wilt ontvangen en versturen vanuit een extern e-mailadres, zoals naam@jouwdomein.nl, afkomstig van je hosting provider, is dit mogelijk. Hieronder leggen we uit hoe je dit in een aantal stappen kunt instellen, zodat je al je e-mails op één plek kunt beheren.

Stap 1: Inloggen op Gmail
Ga naar Gmail.com en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Zorg dat je de inloggegevens van je Google-account bij de hand hebt.

Stap 2: Toegang tot instellingen
Eenmaal ingelogd, kijk je rechtsboven op de pagina en klik je op het tandwielsymbool. In het dropdown-menu dat verschijnt, klik je op ‘Instellingen’.

Stap 3: Ga naar ‘accounts en import’
In het menu ‘Instellingen’, zoek en klik op het tabblad ‘Accounts en Import’. Hier vind je verschillende opties voor het beheren van je e-mailaccounts en gerelateerde instellingen.

Stap 4: Een e-mailaccount toevoegen
Onder het kopje ‘E-mail bekijken uit andere accounts’, klik je op ‘Een e-mailaccount toevoegen’. Er opent dan een nieuw venster of popup waarin je de stappen kunt volgen om je externe e-mailaccount toe te voegen.

Stap 5: Configuratie van het externe e-mailaccount
Doorloop de instructies in de popup, en voer de vereiste informatie in zoals je e-mailadres, serverinformatie en wachtwoord van je externe e-mailaccount. Dit is nodig om Gmail toestemming te geven om e-mails van dit account op te halen.

Stap 6: E-mails ophalen en versturen
Na het succesvol configureren van je externe e-mailaccount, kan Gmail e-mails ophalen van dit account, en je kunt e-mails versturen uit naam van dit account. Meestal heb je ook de optie om te kiezen of je uitgaande e-mails wilt verzenden via Gmail of via de servers van je hostingprovider.

Tips voor e-mail

  • Labeling: Om je e-mails beter te organiseren, kun je labels aanmaken in Gmail voor de e-mails die je van je externe account ontvangt.
  • Doorsturen: Als je verschillende accounts hebt, overweeg dan om de e-mails van al deze accounts door te sturen naar je Gmail-account, zodat je alles op één plek hebt.
  • Beveiliging: Zorg ervoor dat je sterke, unieke wachtwoorden gebruikt voor al je e-mailaccounts om de beveiliging te waarborgen.
  • Tweestapsverificatie: Activeer tweestapsverificatie voor een extra laag van beveiliging op je e-mailaccounts.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.