Het integreren van externe e-mail in Gmail

Google’s e-mailservice, Gmail, is ongetwijfeld een van de meest gebruikte e-mailplatformen wereldwijd. Als je Gmail gebruikt en ook e-mails wilt ontvangen en versturen vanuit een extern e-mailadres, zoals naam@jouwdomein.nl, afkomstig van je hostingprovider, is dit mogelijk. Hieronder leggen we uit hoe je dit in een aantal stappen kunt instellen, zodat je al je e-mails op één plek kunt beheren.

Stap 1: Inloggen op Gmail
Ga naar Gmail.com en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Zorg dat je de inloggegevens van je Google-account bij de hand hebt.

Stap 2: Toegang tot Instellingen
Eenmaal ingelogd, kijk je rechtsboven op de pagina en klik je op het tandwielsymbool. In het dropdown-menu dat verschijnt, klik je op ‘Instellingen’.

Stap 3: Ga naar ‘Accounts en Import’
In het menu ‘Instellingen’, zoek en klik op het tabblad ‘Accounts en Import’. Hier vind je verschillende opties voor het beheren van je e-mailaccounts en gerelateerde instellingen.

Stap 4: Een E-mailaccount Toevoegen
Onder het kopje ‘E-mail bekijken uit andere accounts’, klik je op ‘Een e-mailaccount toevoegen’. Er opent dan een nieuw venster of popup waarin je de stappen kunt volgen om je externe e-mailaccount toe te voegen.

Stap 5: Configuratie van het Externe E-mailaccount
Doorloop de instructies in de popup, en voer de vereiste informatie in zoals je e-mailadres, serverinformatie en wachtwoord van je externe e-mailaccount. Dit is nodig om Gmail toestemming te geven om e-mails van dit account op te halen.

Stap 6: E-mails Ophalen en Versturen
Na het succesvol configureren van je externe e-mailaccount, kan Gmail e-mails ophalen van dit account, en je kunt e-mails versturen uit naam van dit account. Meestal heb je ook de optie om te kiezen of je uitgaande e-mails wilt verzenden via Gmail of via de servers van je hostingprovider.

Extra Tips:

  • Labeling: Om je e-mails beter te organiseren, kun je labels aanmaken in Gmail voor de e-mails die je van je externe account ontvangt.
  • Doorsturen: Als je verschillende accounts hebt, overweeg dan om de e-mails van al deze accounts door te sturen naar je Gmail-account, zodat je alles op één plek hebt.
  • Beveiliging: Zorg ervoor dat je sterke, unieke wachtwoorden gebruikt voor al je e-mailaccounts om de beveiliging te waarborgen.
  • Tweestapsverificatie: Activeer tweestapsverificatie voor een extra laag van beveiliging op je e-mailaccounts.

Door het volgen van deze stappen en tips kun je efficiënt meerdere e-mailaccounts beheren vanuit Gmail, en zorg je ervoor dat je e-mailervaring georganiseerd en beveiligd blijft.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.