Incognitomodus in Google Chrome

Wanneer je recentelijk aanpassingen hebt gemaakt aan je website en deze aanpassingen lijken niet onmiddellijk zichtbaar te zijn voor jou of je bezoekers, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. Een van de handige functies die Google Chrome biedt om dit soort problemen op te lossen, is de incognitomodus. In dit artikel zullen we dieper ingaan op hoe je deze modus kunt gebruiken en wat het voordeel ervan is.

Stap 1: Cache Legen

De eerste stap bij het oplossen van problemen met niet zichtbare website-updates is het legen van de cache van je cache-plugin. Populaire cache-plugins zoals WP Rocket en Litespeed Cache slaan tijdelijke kopie├źn van je websitepagina’s op om de laadtijden te versnellen. Dit kan er echter toe leiden dat nieuwe wijzigingen niet onmiddellijk zichtbaar zijn. Hier is hoe je de cache in de meeste WordPress-plugins kunt legen:

  1. Ga naar je WordPress-dashboard.
  2. Zoek naar de cache-plugin die je gebruikt, zoals WP Rocket of Litespeed Cache.
  3. Klik op de plugin-instellingen en zoek naar de optie om de cache te legen.
  4. Klik op ‘Cache legen’ om de tijdelijke bestanden te wissen.

Na het legen van de cache, controleer of je wijzigingen nu zichtbaar zijn op je website. Als dit niet het geval is, ga dan verder naar de volgende stap.

Stap 2: Incognitomodus Activeren in Google Chrome

De incognitomodus is een handige functie die beschikbaar is in Google Chrome en die je in staat stelt om websites te bekijken zonder dat je browsegeschiedenis, cookies of andere persoonlijke gegevens worden opgeslagen. Hier is hoe je de incognitomodus opent in de Google Chrome-browser op je desktop:

  1. Open Google Chrome op je computer.
  2. Kijk rechtsboven in de browser en je zult drie puntjes zien. Dit is het menu-icoon.
  3. Klik op de drie puntjes om het menu te openen.
  4. In het menu zie je de optie “Nieuw incognitovenster.” Klik hierop.

Nu zou je een nieuw browservenster moeten zien met een donker thema en een incognitosymbool in de rechterbovenhoek. In de incognitomodus worden je browsegeschiedenis, cookies en andere gegevens niet opgeslagen, wat handig kan zijn om de website te bekijken alsof je een nieuwe bezoeker bent.

Waarom Incognitomodus Gebruiken?

Het gebruik van de incognitomodus is nuttig bij het oplossen van problemen met website-updates omdat het je een “schone” weergave van de website biedt, zonder enige invloed van eerdere browseactiviteiten. Hierdoor kun je controleren of de aanpassingen aan je website daadwerkelijk correct zijn ge├»mplementeerd en direct zichtbaar zijn voor andere gebruikers.

In samenvatting, wanneer je wijzigingen aan je website doorvoert en je merkt dat deze niet onmiddellijk zichtbaar zijn, is het legen van de cache en het gebruik van de incognitomodus in Google Chrome twee handige stappen om problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat je website correct wordt weergegeven voor al je bezoekers.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.