Interne links zijn hyperlinks die één pagina van je website verbinden met een andere pagina binnen dezelfde website. Deze links zijn cruciaal voor zoekmachine optimalisatie (SEO) omdat ze zoekmachines zoals Google helpen de structuur van je website te begrijpen.

Wat is een interne link?

Door een netwerk van interne links in je WordPress website te creëren, zorg je ervoor dat zoekmachines zoals Google efficiënt door je website kunnen navigeren. Dit helpt niet alleen bij het indexeren van alle pagina’s, maar geeft ook aan welke pagina’s van je website het meest relevant en belangrijk zijn. Door strategisch gebruik te maken van interne links, kun je de autoriteit van je belangrijkste pagina’s verhogen.

Interne links voor de gebruikers

Bovendien verbeteren interne links de gebruikerservaring op je website. Ze stellen bezoekers in staat gemakkelijk relevante informatie te vinden en door je site te navigeren, wat de tijd die ze op je website doorbrengen kan verlengen en de bounce rate kan verlagen.

Hier zijn enkele best practices voor het gebruik van interne links:

  1. Gebruik beschrijvende anker teksten: In plaats van vage termen zoals “klik hier”, gebruik beschrijvende anker teksten die duidelijk de inhoud van de doelpagina weergeven.
  2. Creëer logische verbindingen: Zorg ervoor dat je interne links logisch zijn en waarde toevoegen voor de lezer. Link pagina’s die inhoudelijk relevant zijn voor elkaar.
  3. Niet overdrijven: Hoewel interne links belangrijk zijn, moet je vermijden te veel links op één pagina te plaatsen. Dit kan overweldigend zijn voor de lezer en kan door zoekmachines als spam worden gezien.
  4. Link naar diepe content: Probeer te linken naar pagina’s die dieper in je website liggen, zoals blogposts of artikelen, in plaats van alleen naar je homepage of contactpagina.
  5. Gebruik een logische structuur: Zorg voor een duidelijke hiërarchie en structuur in je website. Dit helpt zoekmachines de relatie tussen verschillende pagina’s beter te begrijpen.

Door deze strategieën toe te passen, verbeter je niet alleen de SEO van je website, maar bied je ook een betere ervaring voor je gebruikers, wat uiteindelijk kan leiden tot hogere conversies en klanttevredenheid.

Een interne link is dus bijvoorbeeld dit. Lees hier meer over externe links

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.