Binnen het Avada thema voor WordPress, is het mogelijk om aangepaste JavaScript-code in te voegen. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor het toevoegen van specifieke functionaliteiten of integraties met externe services.

Waar vind je de optie voor het inladen van JavaScript?

 1. Navigeren naar Theme Options: Ga naar je WordPress-dashboard en klik op ‘Avada’ om toegang te krijgen tot de Theme Options.
 2. Advanced Sectie: In de Theme Options, zoek naar het tabblad ‘Advanced’. Dit is meestal te vinden in de bovenste navigatiebalk.
 3. Code Fields: Onder de Advanced opties, zoek naar ‘Code Fields’. Dit gedeelte is speciaal ontworpen voor het toevoegen van aangepaste code.

Hoe voeg je JavaScript-code toe?

 1. Open de Code Fields: Klik op ‘Code Fields’ onder de Advanced opties.
 2. JavaScript-velden: Je vindt hier velden voor het toevoegen van JavaScript. Dit kan bijvoorbeeld zijn: ‘Space before </head>’ en ‘Space before </body>’.
  • Space before </head>: Voeg hier scripts toe die in de head van je website geladen moeten worden. Dit is nuttig voor scripts die moeten laden voordat de pagina-inhoud wordt geladen.
  • Space before </body>: Voeg hier scripts toe die aan het einde van de body moeten worden geladen. Dit is ideaal voor scripts die functionaliteit toevoegen nadat de pagina volledig is geladen.

Belangrijke overwegingen

 • Controleer op conflicten: Zorg ervoor dat de JavaScript-code die je toevoegt geen conflicten veroorzaakt met bestaande scripts of functionaliteiten van de website.
 • Minimaliseer de code: Probeer de hoeveelheid JavaScript-code die je toevoegt te minimaliseren om de laadtijden van de website niet negatief te be├»nvloeden.
 • Gebruik externe scripts zorgvuldig: Als je externe scripts of bibliotheken inlaadt, controleer dan de betrouwbaarheid en beveiliging ervan.

Voorbeeld van het inladen van een script

Stel je wilt Google Analytics inladen via Avada Theme options:

 1. Ga naar ‘Advanced’ > ‘Code Fields’ > ‘Space before </body>’.
 2. Plak hier de trackingcode van Google Analytics.
 3. Sla de wijzigingen op en controleer of de code correct wordt uitgevoerd.

Door deze stappen te volgen, kun je aangepaste JavaScript-functionaliteit toevoegen aan je Avada-thema-website, wat kan bijdragen aan verbeterde gebruikerservaringen of integratie met externe tools.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.