Wat is localhost?

Localhost verwijst naar het lokale netwerkadres van een computer of apparaat dat wordt gebruikt om webpagina’s te hosten. Het is een manier om een ​​website te testen en te ontwikkelen zonder deze publiekelijk beschikbaar te maken op het internet.

Wanneer een website of webapplicatie wordt ontwikkeld, is het vaak nodig om de wijzigingen te testen voordat deze live worden gezet op de server. Het gebruik van localhost stelt ontwikkelaars in staat om webpagina’s te hosten op hun eigen computer of apparaat en deze te testen zonder een internetverbinding.

Wanneer een computer of apparaat is geconfigureerd om als localhost te fungeren, wordt een webserver geïnstalleerd. Een webserver is een softwareprogramma dat webpagina’s kan hosten en opvragen. De webserver kan worden geconfigureerd om de inhoud van een website weer te geven op basis van de bestanden en mappen die zich op de lokale computer bevinden.

Het localhost-adres is meestal 127.0.0.1, maar kan ook worden gedefinieerd als “localhost”. Dit adres verwijst naar de eigen computer of het eigen apparaat waarop de webserver is geïnstalleerd.

Ontwikkelaars gebruiken vaak localhost om hun websites te testen en te ontwikkelen voordat ze live worden gezet op een webserver. Dit stelt ontwikkelaars in staat om de wijzigingen te testen zonder dat deze voor het publiek zichtbaar zijn en zonder dat er risico’s zijn op het veroorzaken van storingen op een live website.

Er zijn verschillende softwareprogramma’s beschikbaar voor het hosten van een website op localhost, waaronder XAMPP, WAMP en MAMP. Deze programma’s zijn beschikbaar voor Windows, Mac en Linux en bieden een eenvoudige manier om een webserver te installeren en te configureren.

In conclusie, localhost is het lokale netwerkadres van een computer of apparaat dat wordt gebruikt om webpagina’s te hosten en te testen. Het stelt ontwikkelaars in staat om wijzigingen aan websites te testen zonder deze live te publiceren en zonder risico’s op het veroorzaken van storingen op een live website. Er zijn verschillende softwareprogramma’s beschikbaar voor het hosten van een website op localhost, waaronder XAMPP, WAMP en MAMP.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.