Als je een menu in WordPress aan wilt passen volg je globaal de onderstaande stappen:

  1. Log in op het WordPress dashboard: Begin met inloggen op je WordPress dashboard. Dit is het beheerdersgedeelte van je website waar je alles kunt aanpassen.
  2. Naar het menubeheer gaan: Eenmaal ingelogd, navigeer je naar de linkerzijbalk en klik je op ‘Weergave’ en vervolgens op ‘Menu’s’. Hier kom je in het menu-beheergedeelte.
  3. Menu selecteren of aanmaken: Als je website al menu’s heeft, kun je het menu dat je wilt bewerken uit een dropdown lijst kiezen. Als je een nieuw menu wilt aanmaken, klik je op de link ‘een nieuw menu aanmaken’. Vul de naam van het menu in en klik op ‘Menu aanmaken’.
  4. Menu-items toevoegen: Aan de linkerkant zie je boxen zoals ‘Pagina’s’, ‘Berichten’, ‘Aangepaste Links’, en ‘Categorieën’. Je kunt items aan je menu toevoegen door de vakjes naast de gewenste items aan te vinken en dan op ‘Aan menu toevoegen’ te klikken.
  5. Items organiseren en indelen: Je kunt de volgorde van de items in je menu veranderen door ze te slepen en neer te zetten waar je ze wilt hebben. Je kunt ook een hiërarchie aanbrengen, bijvoorbeeld sub-items onder een hoofditem, door een item naar rechts te slepen zodat het onder een ander item inspringt.
  6. Menu opslaan: Zodra je tevreden bent met hoe je menu eruitziet, klik je op de knop ‘Menu opslaan’ aan de rechterkant om je wijzigingen op te slaan.
  7. Menu toewijzen aan een locatie: Tot slot, als je website verschillende menu-locaties heeft (zoals een hoofdmenu, voetmenu, enz.), zorg er dan voor dat je jouw nieuwe of aangepaste menu toewijst aan een van deze locaties. Dit doe je in het gedeelte ‘Menu-instellingen’ onderaan de pagina, waar je de gewenste locatie aanvinkt en opnieuw opslaat.

En dat is het! Met deze stappen kun je eenvoudig het menu van je WordPress website aanpassen en bijwerken. Het is een krachtige manier om de navigatie op je site te beheren en te zorgen dat je bezoekers makkelijk kunnen vinden wat ze nodig hebben.

Menu aanpassen in WordPress

Hoe pas je het menu aan in je website? Het is van belang dat je weet welk menu je aan wilt passen en dat je deze vooraf selecteert. Meer hierover vind je in deze video.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.