Een webshop zonder betaalmethodes is geen WordPress webshop. Dat is een simpele conclusie. Er zijn verschillende Payment Service Providers (PSP’s). Wij adviseren onze klanten vaak om gebruik te maken van Mollie als betaalprovider voor hun webshop.

Waarom? Zij ondersteunen veel betaalmethodes, zijn zeer goed en gemakkelijk te koppelen aan WooCommerce en rekenen daarnaast redelijke commissies bij verschillende betaalmethodes.

Mollie betaalmethodes en WooCommerce webshop

Het voordeel van alle betaalmethodes via één betaalprovider is dat je administratie op orde is en blijft omdat je overzicht hebt en kunt houden op je betalingen, credits, etc.

Mollie WooCommerce instellingen

Bij de instellingen van Mollie in je WooCommerce webshop kun je instellen welke betaalmethodes je actief wilt zien.

Let op dat je een betaalmethode sowieso binnen het dashboard van Mollie zelf moet activeren voordat je deze kunt activeren binnen je webshop. Verder kun je hier ook nog instellen wat er moet gebeuren met orderstatussen en dergelijke na een afgeronde betaling.

Als je je webshop nog aan het bouwen bent kun je deze instellen op een testmodus. Hiermee kun je dus onbeperkt testen zoals bezoekers je live webshop ook zullen zien.

Mollie per landMollie betaalmethodes per land

Een extra toevoeging om je webshop gebruiksvriendelijker te maken is om per land de betaalmethodes te tonen. In België bijvoorbeeld bestaat onze iDEAL niet, verberg deze daarom zodat bezoekers niet twijfelen bij het afrekenen.

Dit kun je eenvoudig doen binnen de Mollie instellingen en als je meer geavanceerde regels wilt maken kun je dit doen met de plugin Country Based Payments.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.