Een permalink is een permanente statische snelkoppeling naar een specifieke pagina of blog in je WordPress website.

De standaard permalink-structuur van WordPress is gelijk aan www.jewebsite.nl/?p=122. Dit ziet er niet alleen erg slecht uit maar het is ook niet goed voor je SEO optimalisatie en uiteindelijk je bezoekers.

Permalink aanpassen in WordPress

Een gebruikers- en zoekmachinevriendelijke permalinkstructuur helpt je niet alleen beter te ranken in de zoekmachines, maar het ziet er ook professioneel uit voor de bezoekers van je website.

Als je WordPress geïnstalleerd hebt, vergeet dan niet om wijzigingen te maken aan je permalink structuur onder Instellingen > Permalinks.

permalink structuur wordpress

Om op het gebied van SEO het meeste resultaat te behalen adviseren wij om zoektermen te gebruiken in de permalinkstructuur, zodat dit ook direct meewerkt aan de vindbaarheid van je WordPress website.

WordPress webshop permalinks

Als je een WooCommerce webshop hebt ben je misschien bekend met de URL-structuur van WooCommerce. Bij een productcategorie staat er standaard /product-categorie/ in de permalink, en bij een product staat hier standaard /product/.

Wij maken vaak gebruik van de plugin Permalink Manager Pro waarmee je de standaard structuur van je URL’s in de webshop kunt overschrijven. Bijkomend voordeel als je een bestaande webshop hebt is dat er direct 301-redirects gemaakt worden van de oude URL naar de nieuwe.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.