Kleurcodes in RankMath

Om sneller door de aanbevelingen te navigeren, heeft RankMath gebruik gemaakt van basis kleurcodes om je te vertellen welke tests je website heeft gehaald en waaraan je nog moet werken. Dit is wat de kleuren betekenen.

Groen vinkje

Een groen vinkje voor een test betekent dat je deze met vlag en wimpel hebt gehaald.

Geel

Als je de kleur geel ziet bij een test, betekent dit dat je post niet geoptimaliseerd is voor de test, en je zou wat tijd moeten besteden aan het oplossen ervan.

Rood kruis

Als je een rood kruisicoon ziet, dan betekent dat dat je post slecht heeft gepresteerd op deze test. We zouden aanbevelen dat je wat tijd besteedt aan het optimaliseren van de inhoud voordat je het publiceert, om de kansen op ranking en verkeer te maximaliseren.

Naast kleurcodes geeft Rank Math je post ook een gemiddelde score op basis van hoe goed de gehele post is geoptimaliseerd. De score is zichtbaar op de knop die je hebt aangeklikt om Rank Math te openen binnen het scherm van de post-editor.

Totaalscores RankMath

RankMath groene vinkjesGroen [81+ Score]

Als je totaalscore boven de 80 is, dan verschijnt de score in het groen. Wanneer je een groene score ziet, betekent dit dat de post klaar is om te publiceren. Als je net boven de 80 zit, zouden we je toch aanraden om je artikel verder te optimaliseren en een score dichter bij 100 te krijgen.

Geel [51-80 Score]

Je zult een gele totaalscore zien als je post scoort tussen de 51-80. Dit betekent dat je post niet volledig geoptimaliseerd is en dat er veel ruimte voor verbetering is. We zouden aanbevelen om de post nog iets meer te optimaliseren voor een hogere kans op ranking in de zoekresultaten.

Rood [Onder 50 Score]

Als je testscore rood is, betekent dat dat het onder de 50 heeft gescoord – wat slecht is. Zoals je kunt begrijpen, betekent dit dat je post vreselijk is geoptimaliseerd voor je focus trefwoorden. Als je rood ziet, betekent dat dat je post zelfs de basis SEO-praktijken niet volgt, laat staan geavanceerde optimalisaties. Uiteraard zouden we aanbevelen dat je alle aanbevelingen die Rank Math je geeft opvolgt, en tot een fatsoenlijke optimalisatiescore komt om de kansen van je post op een hogere ranking te verbeteren.

Meer uitleg over de scores vind je bij RankMath.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.