De SEO Analyzer van de Rank Math SEO plugin is een handig hulpmiddel dat volledig automatisch een grondige analyse van je WordPress website uitvoert om mogelijke SEO-problemen en verbeterpunten te identificeren.  Deze functie is handig als je druk bent met het optimaliseren van websites of webshops voor betere prestaties in zoekmachines.

RankMath SEO analyzer

Wat kan deze tool? Welke punten wordt je website gecheckt? Hieronder vind je in willekeurige volgorde de meest belangrijke punten.

RankMath SEO analyzer

  1. SEO score: De tool genereert een algemene SEO-score voor je website, die een indicatie geeft van de algehele SEO-gezondheid.
  2. Pagina-analyse: Het voert een gedetailleerde analyse uit van individuele pagina’s op je website. Dit omvat controle van meta tags, koppen, afbeeldingen, en andere contentelementen die van invloed zijn op SEO.
  3. Mobiel responsiveness: De SEO Analyzer controleert of je website mobielvriendelijk is, wat cruciaal is, aangezien een groot deel van het internetverkeer tegenwoordig via mobiele apparaten verloopt.
  4. Performance check: Het evalueert de laadsnelheid en prestaties van je website. Een snelle laadtijd is essentieel voor zowel een goede gebruikerservaring als voor SEO.
  5. Beveiligingscontroles: Het controleert op beveiligingsaspecten zoals het hebben van een SSL-certificaat, wat niet alleen belangrijk is voor de veiligheid, maar ook een rankingfactor is.
  6. Social media integratie: De tool bekijkt hoe je website is geoptimaliseerd voor sociale media, inclusief Open Graph-tags en Twitter Cards.
  7. Link analyse: Het identificeert problemen met zowel interne als externe links, wat cruciaal is voor de site-architectuur en -autoriteit.
  8. Content analyse: De tool analyseert de kwaliteit en structuur van de content, inclusief het gebruik van zoekwoorden, de leesbaarheid, en de algehele optimalisatie voor zoekmachines.
  9. Aanbevelingen voor verbeteringen: Naast het identificeren van problemen, biedt de SEO Analyzer ook concrete aanbevelingen voor verbeteringen. Dit helpt je om actie te ondernemen om je SEO-prestaties te verbeteren.
  10. Gebruiksvriendelijk rapport: De resultaten worden gepresenteerd in een duidelijk en gebruiksvriendelijk rapport, waardoor het eenvoudig is om de bevindingen te begrijpen en toe te passen.

Als je de testen gerund hebt vind je direct de scores op verschillende vlakken. Deze worden op deze manier aangegeven, je kunt ze per onderdeel aanklikken om de verbeterpunten te bekijken.

Analyzer Rankmath

Waar vind je de RankMath SEO Analyzer?

Onder RankMath SEO vind je direct een onderdeel met de naam SEO Analyzer. Hier start je alle testen in één keer.

Door de SEO Analyzer regelmatig te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je website geoptimaliseerd blijft voor zoekmachines, wat kan leiden tot betere rankings, meer verkeer en uiteindelijk, een betere ROI voor jou en je klanten.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.