Wat zijn Rich Pins voor Pinterest?

Rich Pins worden ook wel ‘uitgebreide pins’ genoemd. Rich Pins halen belangrijke metagegevens van webpagina’s, waar zij naartoe linken, op. Dit doen zij door middel van een code. De verzamelde metagegevens worden aan de pin toegevoegd, waardoor er meer context ontstaat, meer informatie wordt getoond en de pin er gewoon veel ‘completer’ uitziet. En niet geheel onbelangrijk, Pinterest kent een hogere waarde toe aan Rich Pins waardoor deze eerder en frequenter bij je doelgroep onder de aandacht wordt gebracht. Er zijn vier soorten Rich Pins die je voor Pinterest marketing in kunt zetten. Wij stellen ze hieronder aan je voor.

1. Productpins

Rich Pins zijn ideaal voor ondernemers die winkelen eenvoudig willen maken. Eigenlijk geldt dit voor iedere ondernemer, want we weten inmiddels allemaal dat consumenten snelheid, eenvoud en gemak willen als het om shoppen gaat. Productpins helpen je om het shoppen van je klanten daadwerkelijk eenvoudiger te maken. Dit doen zij doordat de actuele prijs wordt vermeld, de titel in bold wordt weer gegeven, je bedrijfslogo wordt getoond én de actuele voorraad is te zien. Dit wordt aangevuld met reviews, bijvoorbeeld van KiyOh of Klantenvertellen.nl.

2. Artikelpins

Pinterest marketing en content marketing gaan prima hand in hand, maar dan is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je artikelen opvallen. Een waardevol artikel alleen is niet genoeg en daarom zijn er artikelpins in de wereld van Rich Pins. Deze artikelpin voegt niet alleen een button aan de pin toe, maar biedt ook een goede beschrijving en extra auteursinformatie. De naam van de van de auteur en de titel zijn vetgedrukt en je logo is eveneens zichtbaar. Dit is dé reden waarom zo veel bloggers actief zijn op Pinterest, maar ook de reden dat Pinterest interessant is voor onder meer kranten en tijdschriften.

3. Receptpins

Pinterest staat vol smakelijke gerechten die particulieren én professionele koks gebruiken. Bijvoorbeeld ter inspiratie of promotie. Dan is het natuurlijk wel belangrijk om écht alle relevante informatie aan te bieden. Recept pins zorgen voor de toevoeging van alle belangrijke gegevens. Zo worden logo, ingrediënten, bereidingstijd, bereidingswijze, hoeveel personen en de titel van het recept in bold weergegeven en wordt er aangevuld met reviews. De button ‘maken’ verleidt tot het direct aan de slag gaan met het recept. Met 2,6 miljoen maandelijkse kijkers laat Allerhande zien hoe succesvol deze Rich Pins zijn

4. Apppins

Dagelijks verschijnen er nieuwe apps. Wie een nieuwe app wil downloaden heeft de keuze uit duizenden apps die passen bij de behoeften. Voor de appontwikkelaar is het dan ook méér dan belangrijk om een app goed te promoten en de kans op downloaden zo groot mogelijk te maken. Hiervoor is er de app-pin. In dit geval wordt er een button voor installatie van de app aan de pin toegevoegd, zodat Pinterest niet hoeft te worden afgesloten om de app te downloaden. Op dit moment werken app-pins alleen met Apple (IOS). In Nederland worden ze niet of nauwelijks gebruikt.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.