Schermopties in WordPress

Als website beheerder is het handig om de schermopties in een WordPress website goed te kennen, omdat deze functionaliteit je in staat stelt om de gebruikersinterface aan te passen aan jouw voorkeuren of die van je klant. Schermopties vind je bovenaan verschillende pagina’s in het WordPress dashboard, en ze geven je de mogelijkheid om te bepalen welke elementen worden weergegeven en hoe deze worden georganiseerd.

1. Aantal weergaven

Voor veel WordPress-pagina’s, zoals de berichten- of paginabeheer, kun je instellen hoeveel items per pagina worden weergegeven. Dit is vooral handig als je veel berichten of pagina’s hebt en snel wilt kunnen navigeren.

2. Kolommen in- of uitschakelen

Op bepaalde beheerpagina’s, zoals die voor berichten, pagina’s, of aangepaste posttypes, kun je kiezen welke informatie in de lijstweergave wordt getoond. Bijvoorbeeld, je kunt ervoor kiezen om de categorieën, tags, auteur, of datum van een bericht wel of niet te tonen.

3. Widgets beheren

Op verschillende pagina’s, zoals de bewerkpagina van een bericht, kun je widgets in- of uitschakelen. Dit geeft je de mogelijkheid om de gebruikersinterface op te schonen en alleen relevante informatie weer te geven. Dit is handig om het scherm minder rommelig te maken voor jezelf of je klanten.

4. Uitklappen of inklappen van panels

Veel bewerkpagina’s in WordPress, zoals die voor berichten en pagina’s, hebben verschillende panels, zoals “Uitgelichte Afbeelding” of “Reacties”. Met de schermopties kun je deze panels in- of uitklappen, zodat je alleen de panels ziet die je op dat moment nodig hebt.

5. Lay-out aanpassen

Op sommige pagina’s, zoals de Dashboardpagina of de Widgets-pagina, kun je de lay-out aanpassen door te kiezen uit verschillende kolomopties. Dit kan handig zijn om meer ruimte te geven aan belangrijke informatie of tools.

De schermopties in WordPress geven je controle over de gebruikersinterface, waardoor je efficiënter kunt werken en de interface kunt aanpassen aan je behoeften of die van je klanten. Door slim gebruik te maken van deze opties, kun je het WordPress-dashboard overzichtelijk en functioneel houden, wat bijdraagt aan een betere workflow en gebruikerservaring.

Schermopties in WordPress aanpassen

In deze video leggen we uit wat je met de schermopties kunt instellen in WordPress.

 

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.