Screenshot op Mac maken?

Het maken van een screenshot, of schermafbeelding, is een handige vaardigheid voor elke Mac-gebruiker. Of je nu een technisch probleem wilt documenteren, een inspirerend ontwerp wilt vastleggen, of gewoon een grappige meme wilt delen, het maken van een screenshot op een Mac is eenvoudig en intuïtief.

Hier is een stapsgewijze handleiding voor de verschillende mogelijkheden.

Volledige schermafbeelding

  1. Om een screenshot van je hele scherm te maken, druk je tegelijkertijd op de toetsen Shift (⇧), Command (⌘) en 3.
  2. Het screenshot wordt automatisch opgeslagen op je bureaublad als PNG-bestand. De bestandsnaam begint standaard met “Schermafbeelding” gevolgd door de datum en tijd.

Gedeeltelijk schermafbeelding

  1. Als je slechts een deel van je scherm wilt vastleggen, druk je op de toetsen Shift (⇧), Command (⌘) en 4. De cursor verandert in een kruisje.
  2. Klik en sleep met je muis over het gedeelte van het scherm dat je wilt vastleggen. Laat de muisknop los om de screenshot te maken.
  3. Net als bij een volledig scherm screenshot, wordt de afbeelding automatisch opgeslagen op je bureaublad.

Screenshot specifiek venster

  1. Als je een screenshot van een specifiek venster wilt maken, druk je op Shift (⇧), Command (⌘) en 4, en vervolgens op de spatiebalk. De cursor verandert in een camerapictogram.
  2. Beweeg het camerapictogram over het venster dat je wilt vastleggen. Het venster wordt blauw om aan te geven dat het is geselecteerd.
  3. Klik om de screenshot te maken. Ook deze wordt automatisch opgeslagen op je bureaublad.

Gebruik van screenshot app

Met macOS Mojave en later, kun je de Screenshot app gebruiken voor meer controle over je screenshots. Je kunt deze openen door op Shift (⇧), Command (⌘) en 5 te drukken. De app biedt opties om het volledige scherm, een geselecteerd venster of een aangepast gedeelte vast te leggen. Je kunt ook een timer instellen en kiezen waar je screenshots worden opgeslagen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.