Hoe een Database Importeren via SSH

Het importeren van een database via SSH kan een nuttige en efficiënte manier zijn om grote hoeveelheden gegevens in uw MySQL-database te laden. In dit artikel zullen we stap voor stap laten zien hoe u dit kunt doen. Voordat we beginnen, zorg ervoor dat u toegang heeft tot zowel SSH als de MySQL-server waarop u de database wilt importeren.

Stap 1: Inloggen met SSH

Om te beginnen, opent u uw terminal en logt u in op de server waarop uw MySQL-database zich bevindt. Gebruik het SSH-protocol om een veilige verbinding met de server tot stand te brengen. Het SSH-commando ziet er als volgt uit:

ssh gebruikersnaam@server_ip

Vervang ‘gebruikersnaam’ door uw SSH-gebruikersnaam en ‘server_ip’ door het IP-adres of de hostnaam van uw server. Voer het wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

Stap 2: Navigeer naar de juiste map

Eenmaal ingelogd via SSH, navigeer naar de directory waarin het SQL-bestand (het bestand dat de database-informatie bevat) zich bevindt. Gebruik hiervoor het ‘cd’-commando om door de mappen te bladeren. Bijvoorbeeld:

cd /pad/naar/de/map/met/het/sql/bestand

Zorg ervoor dat u zich in de map bevindt waar het SQL-bestand zich bevindt voordat u doorgaat.

Stap 3: Importeer de database

Nu u zich in de juiste map bevindt, kunt u het MySQL-importcommando uitvoeren om de database te importeren. Gebruik het volgende commando:

mysql -u gebruikersnaam -p database_naam < bestandsnaam.sql
  • Vervang ‘gebruikersnaam’ door uw MySQL-gebruikersnaam.
  • Vervang ‘database_naam’ door de naam van de database waarin u de gegevens wilt importeren.
  • Vervang ‘bestandsnaam.sql’ door de daadwerkelijke naam van uw SQL-bestand.

Na het uitvoeren van dit commando wordt u mogelijk gevraagd om het MySQL-wachtwoord voor de opgegeven gebruikersnaam in te voeren. Voer het wachtwoord in en druk op Enter.

Het importeren van de database begint nu, en afhankelijk van de grootte van het SQL-bestand kan dit even duren. Zodra het importproces is voltooid, heeft u succesvol een database geïmporteerd via SSH.

Dit is de basisprocedure voor het importeren van een database via SSH. Zorg ervoor dat u de juiste rechten heeft om dit uit te voeren op de server waarop de database zich bevindt, en dat u de juiste bestandsnamen en gebruikersgegevens gebruikt om het proces correct uit te voeren. Het importeren van databases via SSH kan een krachtige manier zijn om gegevens te beheren en te migreren, vooral bij grotere datasets.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.