Aanpassen van label tekst in FacetWP

FacetWP is een geavanceerde filtering-plugin voor WordPress die gebruikers helpt bij het aanmaken van betere zoek- en filterinterfaces. Een vaak voorkomende behoefte bij het aanpassen van FacetWP is het veranderen van de labeltekst. Hier is een gedetailleerde gids over hoe je dit kan doen.

Stap 1: Code Toevoegen

Om de labeltekst van FacetWP te wijzigen, moet je de volgende code toevoegen aan het functions.php bestand van je thema of via een plugin zoals Code Snippets.

add_filter( ‘facetwp_sort_options’, function( $options, $params ) {

    $options['default']['label'] = 'Label titel';
    return $options;
}, 10, 2 );

In deze code, is 'Label titel' de nieuwe tekst die je wilt weergeven als label. Verander dit naar de gewenste tekst.

Stap 2: Code Snippets Plugin

Als je niet comfortabel bent met het direct bewerken van het functions.php bestand (wat riskant kan zijn als je een fout maakt), kun je de Code Snippets plugin gebruiken. Deze plugin laat je PHP-code snippets toevoegen zonder het bewerken van themabestanden.

  1. Installeer en activeer de plugin.
  2. Voeg een nieuwe snippet toe en kopieer bovenstaande code erin.
  3. Sla de snippet op en activeer deze.

Stap 3: Verander de Label Tekst

Na het toevoegen van de code, verander de 'Label titel' naar wat je wilt dat het label weergeeft. Bijvoorbeeld, als je wilt dat het label ‘Sorteer op’ weergeeft, zou de code als volgt zijn:

$options['default']['label'] = 'Sorteer op';

Aanvullende Opties en Overwegingen

Je kunt ook andere aspecten van de facetten aanpassen met soortgelijke filters en acties, afhankelijk van je behoeften. FacetWP biedt veel flexibiliteit en aanpassingsopties, zodat je de gebruikerservaring kunt optimaliseren en afstemmen op de inhoud van je website.

Bovendien is het altijd goed om wijzigingen in een child-thema aan te brengen om te voorkomen dat updates je aanpassingen overschrijven. Als je een fout maakt of als er iets misgaat na het toevoegen van de code, is het belangrijk om toegang te hebben tot bestandsherstelopties of een back-up van je website om verlies van gegevens te voorkomen.

Conclusie

Het aanpassen van de labeltekst in FacetWP kan gemakkelijk worden gedaan door een klein stukje code toe te voegen aan het functions.php bestand van je thema of via de Code Snippets plugin. Door deze aanpassingen zorgvuldig te maken en te testen, kun je de zoek- en filterervaring op je website verbeteren en beter afstemmen op de behoeften van je gebruikers.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.