Een permalink is een permanente statische snelkoppeling naar een specifieke pagina of blog in je WordPress website. De standaard permalink-structuur van WordPress is gelijk aan www.jewebsite.nl/?p=122. Dit ziet er niet alleen erg slecht uit maar het is ook niet goed voor je SEO optimalisatie en je bezoekers.

Een gebruikers- en zoekmachinevriendelijke permalinkstructuur helpt je niet alleen beter te ranken in de zoekmachines, maar het ziet er ook professioneel uit voor de bezoekers van je website. Als je WordPress geïnstalleerd hebt, vergeet dan niet om wijzigingen te maken aan je permalink structuur onder Instellingen > Permalinks.

permalink structuur wordpress

Om op het gebied van SEO het meeste resultaat te behalen adviseren wij om zoektermen te gebruiken in de permalinkstructuur, zodat dit ook direct meewerkt aan de vindbaarheid van je WordPress website.

Als je een WooCommerce webshop hebt ben je misschien bekend met de URL-structuur van WooCommerce. Bij een productcategorie staat er standaard /product-categorie/ in de permalink, en bij een product staat hier standaard /product/. Wij maken veelvuldig gebruik van de plugin Permalink Manager Pro waarmee je de standaard structuur van je URL’s in de webshop kunt overschrijven. Bijkomend voordeel als je een bestaande webshop hebt is dat er direct 301-redirects gemaakt worden van de oude URL naar de nieuwe.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.