Helaas is deze tool vanaf 2024 niet meer in gebruik. 

Uitgebreide review van Tag Assistant (by Google) Chrome extensie

Tag Assistant is een uiterst bruikbare Chrome-extensie ontwikkeld door Google. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die regelmatig te maken heeft met het implementeren of controleren van Google tags, zoals de scripts voor Google Analytics, Google AdWords remarketingtags, en vele andere Google-gerelateerde services die gebruikmaken van scripts.

Functionaliteiten en voordelen

  • Tag inspectie: Deze extensie is vooral handig voor het inspecteren van de correcte werking van verschillende Google tags die door jou of iemand anders zijn geïnstalleerd.
  • Diverse tags: Met Tag Assistant kun je een divers scala aan tags controleren zoals die van Google Analytics en Google AdWords, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is voor marketeers en webontwikkelaars.
  • Thema updates: Het is eveneens handig om na een thema-update van een website te controleren of de Analytics code nog correct geplaatst is. Een goed geconfigureerd child-thema is cruciaal om ervoor te zorgen dat je bezoekersdata correct wordt bijgehouden.
  • Directe detectie: Zelfs zonder Tag Assistant te openen, kan men direct zien of er een script actief is, wat veel tijd bespaart. Voor meer details kan men op de tag assistant klikken om te zien welke codes er actief zijn.
  • Dubbele codes: Een ander voordeel is dat het gemakkelijk dubbele Google Analytics codes detecteert, iets dat regelmatig gebeurt en dat tot onnauwkeurige data kan leiden.
  • Gebruiksvriendelijkheid: De interface is gebruiksvriendelijk, zodat zelfs degenen die niet technisch onderlegd zijn, snel en efficiënt de gewenste informatie kunnen vinden.
  • Geavanceerde foutopsporing: Tag Assistant biedt ook geavanceerde foutopsporingsfuncties aan, waardoor gebruikers potentiële problemen met hun tag-implementaties kunnen identificeren en oplossen.

Praktische toepassingen

Voor degenen die betrokken zijn bij digitale marketing, SEO of webontwikkeling, is het belangrijk om zeker te weten dat alle tags correct zijn geïmplementeerd en functioneren zoals bedoeld. Hier komt Tag Assistant van pas. Het stelt gebruikers in staat om de status van hun tags snel te verifiëren, wat helpt bij het optimaliseren van de online aanwezigheid en het verbeteren van de efficiëntie van advertentiecampagnes.

Integratie met andere Google producten

Naast het controleren van tags, integreert Tag Assistant ook vloeiend met andere Google-producten, waardoor gebruikers een holistische kijk op hun website en advertentieprestaties kunnen krijgen. Zo wordt het beheer van Google-services vereenvoudigd, en kunnen gebruikers zich meer concentreren op de kernaspecten van hun online strategieën.

Tag Assistant (by Google) is een onmisbare Chrome-extensie voor iedereen die te maken heeft met digitale marketing en webontwikkeling. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om verschillende Google tags te inspecteren en te controleren, maar geeft ook inzicht in potentiële fouten en verbeterpunten. Door de integratie met andere Google-producten, het gebruiksgemak, en de geavanceerde functies, kunnen gebruikers hun online aanwezigheid effectief optimaliseren en het beste uit hun advertentiecampagnes halen.

Meer informatie

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.