ActiveCampaign is een marketingautomatiseringsplatform dat wordt gebruikt om verschillende marketing- en salesgerelateerde taken te automatiseren en te optimaliseren.ActiveCampaign

Het platform biedt een breed scala aan functies en tools om bedrijven te helpen bij het creëren, beheren en uitvoeren van marketingcampagnes, het bijhouden van klantinteracties en het genereren van leads en omzet.

Je kunt eenvoudige nieuwsbrieven versturen vanuit het systeem maar bijvoorbeeld ook verlaten winkelmandjes herinneringen versturen door middel van een automation die je koppelt aan je webshop.

ActiveCampaign functies

 1. E-mailmarketing: ActiveCampaign stelt gebruikers in staat om gepersonaliseerde e-mails te maken en te verzenden naar hun doelgroepen. Hierbij kunnen geavanceerde segmentatie en automatisering worden toegepast om de juiste boodschap op het juiste moment naar de juiste mensen te sturen.
 2. Marketingautomatisering: Automatiseringsmogelijkheden waarmee gebruikers workflows kunnen creëren om taken te automatiseren, zoals het opvolgen van leads, het nurturen van klanten en het activeren van specifieke acties op basis van gedrag.
 3. CRM (Customer Relationship Management): ActiveCampaign heeft CRM-functionaliteit waarmee gebruikers klantgegevens kunnen beheren, leads kunnen volgen en de interactie met klanten kunnen bijhouden. Dit geldt niet voor alle abonnementen.
 4. Leadgeneratie: Het platform bevat tools voor het genereren van leads, zoals formulieren en landingspagina’s, om potentiële klanten vast te leggen en hun gegevens te verzamelen. Hiermee kun je snel in je WordPress website formulieren integreren voor het verzamelen van leads.
 5. Segmentatie: Geavanceerde segmentatie mogelijkheden stellen gebruikers in staat om hun lijsten te segmenteren op basis van diverse criteria, zoals demografische gegevens en gedragskenmerken, voor meer gerichte marketing. Hiermee stuur je alleen nieuwsbrieven naar klanten die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het onderwerp van je mailing.
 6. Analyse en rapportage: ActiveCampaign biedt uitgebreide analysemogelijkheden, inclusief rapportage over e-mailprestaties, automatiseringsstatistieken en leadtracking.
 7. Integraties: Het platform integreert met veel andere tools en applicaties, waaronder e-commerceplatforms, CRM-systemen en meer.

Het koppelen van ActiveCampaign aan WordPress kan verschillende voordelen bieden voor bedrijven en website-eigenaren.

ActiveCampaign aan WordPress koppelen?

Er zijn verschillende redenen waarom je ActiveCampaign aan een WordPress website zou gaan koppelen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 1. Automatische leadgeneratie: Door ActiveCampaign te integreren met WordPress, kun je formulieren en inschrijvingsboxen op je website plaatsen. Dit stelt je in staat om automatisch leads te genereren van bezoekers die geïnteresseerd zijn in je content of aanbiedingen.
 2. Segmentatie van bezoekers: Je kunt bezoekers van je WordPress-website segmenteren op basis van hun gedrag en interacties. Hierdoor kun je gerichte en relevante communicatie verzenden op basis van de interesses en behoeften van je leads.
 3. E-mailmarketing: ActiveCampaign biedt krachtige e-mailmarketingmogelijkheden. Door het te integreren met WordPress, kun je eenvoudig e-mailcampagnes verzenden naar je lijsten met contactpersonen en geautomatiseerde e-mailreeksen instellen op basis van specifieke triggers, zoals inschrijvingen of aankopen.
 4. Persoonlijke communicatie: De integratie stelt je in staat om persoonlijke en gepersonaliseerde e-mails te versturen op basis van de gegevens die je hebt verzameld via je WordPress-website. Dit kan de betrokkenheid van je leads vergroten en de kans op conversies verhogen.
 5. Gegevenssynchronisatie: Door ActiveCampaign te koppelen aan WordPress, worden de gegevens van je leads automatisch gesynchroniseerd tussen de twee platforms. Dit zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot de meest recente informatie over je leads.
 6. Automatisering: ActiveCampaign biedt geavanceerde automatiseringsmogelijkheden, waardoor je complexe workflows en automatische follow-ups kunt maken. Dit helpt je bij het efficiënt beheren van je marketingprocessen en het nurturen van leads.
 7. Analyse en tracking: Je kunt de prestaties van je e-mailcampagnes en automatiseringen volgen en analyseren, wat je inzicht geeft in wat wel en niet werkt. Dit stelt je in staat om je strategie voortdurend te optimaliseren.

Door ActiveCampaign te integreren met WordPress kun je je marketinginspanningen beter beheren, leads genereren en converteren, en een meer gepersonaliseerde en effectieve communicatie met je doelgroep opbouwen. Het stelt je ook in staat om gegevens te centraliseren en betere beslissingen te nemen op basis van analyses en tracking.

Meer over ActiveCampaign vind je hier. Alternatieven voor ActiveCampaign vind je in Mailerlite of MailChimp.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.