Wat is een CMS?

Een Content Management Systeem (CMS) is een handig hulpmiddel voor iedereen die een website wil bouwen en beheren. Maar wat is een CMS precies, en hoe kies je het juiste systeem voor jouw behoeften? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en je helpen het perfecte CMS te kiezen.

Een Content Management Systeem, of CMS, is software die je helpt bij het maken, beheren en aanpassen van inhoud op je website, zonder dat je hoeft te weten hoe je code moet schrijven. Met een CMS kun je inhoud toevoegen en bewerken, zoals tekst, afbeeldingen, video’s en meer, via een gebruiksvriendelijke interface.

Het CMS wat wij gebruiken bij ons WordPress agency is zoals de naam al aangeeft WordPress.

Hoe werkt een CMS?

Een CMS werkt door je inhoud op te slaan in een database en vervolgens templates te gebruiken om die inhoud weer te geven aan je websitebezoekers. Wanneer een bezoeker je site bezoekt, zal het CMS de juiste inhoud uit de database halen en deze weergeven in de door jou gekozen template.

Hoe kies je het juiste CMS?

Er zijn veel verschillende CMS-opties beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Bij het kiezen van het juiste CMS voor jouw behoeften, zijn er een paar dingen die je in overweging moet nemen:

 1. Gebruiksvriendelijkheid
  Je wilt een CMS dat gemakkelijk te gebruiken is, vooral als je geen ervaring hebt met het coderen. Zoek naar een CMS met een intuïtieve interface en veel ondersteuningsbronnen.
 2. Flexibiliteit
  Zorg ervoor dat het CMS je de mogelijkheid biedt om je site te personaliseren en aan te passen aan je behoeften. Dit kan betekenen dat je kunt kiezen uit verschillende thema’s en plug-ins, of dat je de mogelijkheid hebt om aangepaste code toe te voegen als je dat wilt.
 3. Beveiliging
  Je CMS moet robuuste beveiligingsfuncties hebben om je site te beschermen tegen hackers en andere bedreigingen.
 4. Ondersteuning
  Kies een CMS met goede klantenondersteuning. Dit kan betekenen dat er een actieve gebruikersgemeenschap is, of dat het bedrijf dat het CMS aanbiedt, ondersteuning biedt via e-mail, live chat of telefoon.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.