Wat is Figma?

In de voortdurend evoluerende wereld van digitaal ontwerp, staat Figma centraal als een krachtige, collaboratieve en gebruiksvriendelijke tool voor zowel individuele ontwerpers als teams. Maar wat is Figma precies en hoe kan het jouw ontwerpproces transformeren? Laten we deze revolutionaire ontwerptool onder de loep nemen.

Figma is een cloudgebaseerd platform voor digitaal ontwerp en prototyping dat sinds zijn oprichting in 2016 snel aan populariteit heeft gewonnen. Het is ontworpen om ontwerpers te helpen met het creëren, testen en delen van gebruikersinterfaces (UI’s) voor websites en apps. Figma’s browser-first benadering en sterke focus op samenwerking hebben het onderscheiden van andere ontwerptools.

Functies van Figma

Figma biedt een breed scala aan functies die het ontwerpen, prototypen en samenwerken gemakkelijker maken. Enkele belangrijke functies zijn:

 1. Vectorbewerking
  Figma biedt krachtige vectorbewerkingstools, waardoor je complexe illustraties, logo’s en andere ontwerpelementen kunt maken en bewerken.
 2. Prototyping
  Met Figma kun je interactieve prototypen maken van je ontwerpen. Je kunt overgangen, interacties en animaties toevoegen om een realistische simulatie van de uiteindelijke gebruikerservaring te creëren.
 3. Realtime samenwerking
  Figma maakt het mogelijk voor teams om tegelijkertijd aan hetzelfde project te werken. Dit faciliteert een naadloze samenwerking en zorgt ervoor dat iedereen altijd toegang heeft tot de meest recente versie van het ontwerp.
 4. Componenten en stijlen
  Figma stelt je in staat om herbruikbare componenten en stijlen te creëren. Dit zorgt voor consistentie in je ontwerpen en versnelt het ontwerpproces.
 5. Cloudgebaseerd
  Omdat Figma volledig in de cloud draait, heb je altijd en overal toegang tot je ontwerpen, zolang je maar een internetverbinding hebt. Dit betekent ook dat je je geen zorgen hoeft te maken over het opslaan en back-uppen van je bestanden.

Voordelen van Figma

Figma’s kracht ligt in zijn vermogen om het ontwerpproces te stroomlijnen en te centraliseren. Het biedt een enkele tool waarin je kunt ontwerpen, prototypen, samenwerken en zelfs gebruikerstests kunt uitvoeren. Bovendien maakt Figma’s cloudgebaseerde aard het delen van ontwerpen en het ontvangen van feedback eenvoudig en ongecompliceerd.

Daarnaast is Figma platformonafhankelijk, wat betekent dat het op elk besturingssysteem kan worden gebruikt. Dit maakt het een uitstekende keuze voor teams met diverse hardware- en softwarevoorkeuren.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.